Bancnota de 0 euro se lansează la Sibiu. Ce reprezintă grafica imprimată

S-a emis, în premieră, bancnota de 0 euro.

Bancnota de 0 euro a fost tipărită cu acordul Băncii Naționale a Franței și respectă standardele de securitate impuse de Banca Centrală Europeană, conform unui comunicat de presă emis de Muzeul Brukenthal.

Potrivit Turnul Sfatului, bancnota Brukenthal include elemente reprezentative ale Muzeului Brukenthal și va fi disponibilă la magazinul instituției din Piața Mare din Sibiu, după cum aflăm din anunțul făcut de managerul interimar, Alexandru Constantin Chituță.

„În anul 2023 a apărut bancnotă 0 euro Sibiu. Noi eram deja în discuții cu compania Euro Suvenir Romania pentru editarea unei bancnote Brukenthal. Astăzi, ”0 euro Sibiu” se găsește de cumpărat în magazinul Palatului Brukenthal din Piața Mare. Bancnotă noastră va avea ca design portalul Palatului Brukenthal și statuia Baronului. Este un produs de suvenir și un cadou foarte inedit. De asemenea sunt colecționari care doresc să aibă această bancnotă cu valoare de 0 Euro.

Pe lângă vinul Brukenthal, vinul SCAF, cafeaua Baronului, ciocolata Brukenthal, parfumul Sophia și Brukenthal și alte produse de brand am dorit din acest an să avem și această bancnotă. Este un produs souvenir care se va găsi în toate Shop-urile Muzeului Brukenthal. Mulțumesc domnului Marian Lișman, acționar Euro Suvenir România pentru colaborarea excepțională în realizarea acestei bancnote”, a transmis Alexandru Constantin Chituță.

Proiectul bancnotelor de 0 euro a fost inițiat în 2015 în Franța și s-a extins ulterior în întreaga Europă. Scopul acestui proiect este de a promova elementele de interes național într-o manieră unitară în cadrul Uniunii Europene.

„Astăzi, bancnotele sunt în toată Uniunea Europeană și se găsesc la toate magazinele, la toate obiectivele turistice mari. De exemplu, la turnul Eiffel, la ultimul etaj găsim această bancnotă, la Schönbrunn, oriunde mergem găsim această bancnotă. De asemenea și orașele din diferite țări și au creat o identitate proprie în jurul acestor bancnote. Ce le face atât de speciale? Sunt tipărite cu aprobarea băncii Franței la standardele de securitate impuse de Banca Centrală Europeană și prezintă 14 caracteristici de securitate, similare bancnotelor reale. Și cel mai important sunt tiraje limitate și nici o bancnotă nu este identică cu cealaltă. Spre exemplu, la Sibiu  am reușit tipărirea în 2023 a 11.000 de bancnote iar anul acesta același tiraj pentru Bancnota Muzeului Brukenthal. Tirajele sunt stabilite în funcție de apetitul turistic al orașelor, de obicei”, a declarat Marian Lișman, acționar Euro Suvenir România, potrivit surei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel