EXCLUSIV  Bancul celebru de care ne aduce aminte reparația de la Podul Grant. "Ia uite ce bine se circulă acum!"

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Repararea unei jumătăți din Podul Grant, care a durat șase luni și s-a încheiat în precampania electorală, a adus aminte de un banc celebru.

„Regulile pieței sunt simple. Nu-ți convine, pleci la alt comerciant. Dar ce fac eu, mă mut în alt oraș? Îmi iau podul, mă duc la podul concurenței?”, a întrebat Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

„Cu primarul nu ai ce să faci, nu mai există altă primărie. Dacă ai nevoie de o autorizație de la primărie, aia e. Este clar că ești anchilozat acolo”, a replicat Alfred Bulai.

Înrăutățești situația pentru a-i aminti omului că era mai bine înainte?

„Rămân la problema cu podul. E un banc celebru. Unul se plângea că n-are loc în casă. Foarte simplu: i se spune să aducă și gâsca, și soacra, și un prieten. Apoi i se spune să scoată gâsca și spune ia uite ce loc e în casă.

Așa o fi fost și cu Podul Grant? Să-l termini în preajma campaniei electorale, după ce l-ai ținut șase luni blocat, și unii să te laude că bine că ai reparat podul și ia uite ce bine se circulă acum”, a adăugat Vâlcu.

Bancul cu locul în casă

Un om se duce la preotul satului și îi spune: “Părinte, trăiesc într-o căsuță mică împreună cu soția mea, șase copii minunați, soacra și părinții mei. E foarte aglomerat. Ce să fac?”. Preotul îi răspunde: “Păi, adu-ți vaca în casă.”.

Omul îl ascultă, aduce vaca în casă, iar viața devine și mai haotică. După o săptămână, se întoarce la preot: “Părinte, acum e și mai rău. În acei câțiva metri pătrați stau împreună cu soția mea, șase copii minunați, o soacră nemulțumită, părinții mei bătrâni și acum și vaca. Ce să fac?”. Preotul: “Păi, adu în casă și găinile.”.

Omul îl ascultă, aduce în casă și găinile și după o săptămână se întoarce la preot, disperat. “Părinte, acum două săptămâni am venit la tine cu nervii la pământ: stăteam într-o căsuță mică cu soția mea iubitoare, cu șase îngeri de copii, cu o soacră dificilă și cu părinții mei bătrâni și săraci. Am adus vaca și găinile în casă și simt că o să înnebunesc. Ce să fac?”.

Preotul: “Scoate vaca și găinile din casă.”. Omul se întoarce acasă, scoate animalele și după o săptămână vine la preot. “Părinte, nu știu cum să-ți mulțumesc pentru sfat, acum casa pare atât de spațioasă!”.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel