Banda de motociclişti Lupii Nopţii, susţinători ai lui Putin, sancţionaţi de UE: Nu înseamnă nimic pentru noi

Fotografie de la Roberto Nickson, pexels
Fotografie de la Roberto Nickson, pexels

Uniunea Europeană a decis să impună sancţiuni grupării de motociclişti Lupii Nopţi, cunoscuţi susţinători ai regimului de la Kremlin. 

Publicitate

Lupii Nopţii sunt cunoscuţi pentru înclinaţiile naţionaliste, pentru călătoriile provocatoare prin Europa, cu mesaje pro-Kremlin, dar şi pentru legăturile cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Şi SUA a sancţionat banda, sub acuzaţii că ar fi recrutat şi susţinut luptători separatişti în Ucraina de est după anexarea din 2014 a peninsulei Crimeea. 

Alexander Zaldostanov, liderul grupării Lupii Nopţii, cunoscut drept "Chirurgul", a declarat că sancţiunile "nu înseamnă nimic pentru noi", scrie Moscow Times. 

"Dacă nu vom mai putea să călătorim, atunci fraţii noştri, prietenii noştri, vor veni în Rusia", a mai precizat Zaldostanov. 

Acesta şi-a exprimat recent susţinerea pentru invazia Rusiei în Ucraina şi spune că Rusia şi Ucraina sunt "o singură ţară. Totul pentru Rusia unificată şi indivizibilă". 

Vladimir Putin însuşi a călătorit de câteva ori în ultimul deceniu cu Lupii Nopţii şi i-a acordat Ordinul de Onoare lui Zaldostanov în 2013. 

Embargoul pe cărbune rusesc urmează să intre în vigoare. Kazahstanul a înlocuit deja Rusia pe piața europeană a cărbunelui

Kazahstanul a înlocuit Rusia în furnizarea de cărbune către Europa. Din ianuarie până în mai, republica a trimis 1,5 milioane de tone în statele UE, adică de două ori mai mult decât în ​​întregul an 2021.

În ianuarie și februarie, Nur-Sultan a vândut către UE între 140-200 de mii de tone de cărbune, iar după începutul războiului din Ucraina, aceste cifre au crescut la 300-400 de mii. Pentru comparație: în aprilie și mai 2021, Kazahstanul a furnizat europenilor nu mai mult de 70.000 de tone, scrie Moscow Times.

În viitor, republica poate crește semnificativ volumul livrărilor către Europa, care va renunța la resursele rusești în august. Cărbunele kazah este potrivit pentru termocentralele europene ca calitate, iar Elveția a fost unul dintre principalii cumpărători (4,8 milioane de tone anul trecut).

În același timp, țara își exportă resursele energetice prin teritoriul Federației Ruse, ceea ce poate deveni o problemă. Moscova a încercat deja să interzică tranzitul petrolului kazah după ce președintele Republicii, Kassym-Iomart Tokayev, în timpul discursului său la SPIEF în prezența lui Vladimir Putin, a criticat activitățile propagandiștilor ruși și a refuzat să recunoască independența „LDNR”.

În plus, din cauza sancțiunilor europene, pot apărea dificultăți cu transportul cărbunelui de către căile ferate rusești. Kazahstanul ar putea dezvolta portul Aktau de la Marea Caspică și ar putea exporta prin Azerbaidjan și Georgia, dar acest lucru va necesita timp și bani, a declarat Boris Krasnozhenov, director de cercetare analitică la Alfa-Bank.

Embargoul UE privind achiziționarea de cărbune rusesc va intra în vigoare în august. Ca surse alternative, pe lângă Kazahstan, țările europene iau în considerare Indonezia, Australia, Columbia, Tanzania, Nigeria și Africa de Sud.

De ce nu exploatăm zăcământul de la Caragele în contextul crizei energetice. E deja caz de securitate națională

În contextul crizei energetice, subiectul zăcământului de gaze descoperit încă din 2017, la Caragele, judeţul Buzău, a ajuns din nou în discuţie. Imediat după descoperirea zăcământului, se vorbea despre asigurarea independenţei energetice a României.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel