Bandă de români care înşela turişti cu alba-neagra lângă Turnul Eiffel, dezmembrată de poliţişti

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Zeci de membri ai unei bande de români care escroca turişti lângă Turnul Eiffel, cu jocul alba-neagra, au fost arestaţi. 

Concret, este vorba de 22 de membri ai acestui grup infracţional, format din cetăţeni români. Ei înşelau turiştii, mai ales în preajma Turnului Eiffel, cu jocul alba-neagra. Veniturile generate de activitatea lor depăşeau 1 milion de euro pe an, conform Agerpres. 

Suspecţii au fost duşi în arest la sediul Serviciului central pentru curse şi jocuri de noroc şi al Subdirecţiei de luptă împotriva imigraţiei ilegale, au anunţat surse apropiate anchetei şi judiciare.

Şeful reţelei, aflat în România, nu a fost încă arestat, dar poliţiştii francezi o au în custodie pe partenera acesta, considerată mâna sa dreaptă. Cel mai frecvent, ei îşi desfăşurau activitatea în zona Champs-de-Mars din Paris. 

Singurii care câştigau erau de fapt complicii celui care manipula paharele, dându-se drept jucători şi incitându-i pe turişti să mizeze. Miza iniţială era de 50 de euro, înainte ca valoarea acesteia să crească.

În total, grupul instala până la 20 de mese pe zi pe drumul public, fiecare generând până la 3.000 de euro zilnic, ceea ce înseamnă un câştig anual estimat la peste un milion de euro de către poliţia judiciară franceză, care a fost pusă pe urmele escrocilor cu ajutorul informaţiilor furnizate de poliţia română în 2022.

Această operaţiune a făcut posibilă reţinerea "şefilor" reţelei şi dezmembrarea "unui adevărat grup infracţional organizat", potrivit sursei apropiate dosarului.

Operaţiunea, realizată cu sprijinul Brigăzii de cercetare şi intervenţie (BRI) şi al Raid, unitatea de intervenţie a poliţiei franceze, a avut loc în zona Trocadero, a Turnului Eiffel, în departamentul Seine-Saint-Denis şi pe aeroportul Le Bourget, în regiunea Parisului.

Potrivit sursei judiciare, o anchetă preliminară a fost deschisă în decembrie 2022 şi a fost încredinţată la 1 iunie 2023 unui judecător de instrucţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel