Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: Suferința celorlalți și a propriei răstigniri lăuntrice e prea mare ca să mai lase loc duplicității, trivialității și vulgarității

Inquam Photos / Diana Oros
Inquam Photos / Diana Oros

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a spus ce este creștinismul autentic (trăit).

„Miezul creștinismului e libertatea. Opusul înrobirii, împătimirii, idolatriei. În libertate sunt înrădăcinate binele și răul, credința, căderea, căința, ridicarea, suferința și mântuirea din ea.

În jurul ei gravitează strâns atenția spirituală (trezvia), pasiunea pentru Adevăr, fidelitatea față de El până la martiriu (devenind martorii Lui), compasiunea (împreună pătimirea pe malul acelorași lacrimi), mila manifestă în act, încrederea în puterea și ocrotirea Brațelor răstignite, urmată de plonjarea în abisul credinței, al creditării Celui care pare absent.

Toate, ca roade inestimabile ale creșterii în posibila iubire care se înfiripă chiar din propriile înfrângeri (ale sinelui) în relația cu ceilalți. Acea iubire agapică trăită și descrisă de Sfântul Pavel.

Suferința celorlalți și a propriei răstigniri lăuntrice e prea mare ca să mai lase loc duplicității, trivialității și vulgarității. Permeabilizarea la ea ne deschide ochii până la a vedea aievea în mâna tremurândă care se întinde spre noi sau în chipul vulnerabil, de aceea venerabil, care ne privește sperând, mâna lui Hristos și chipul Lui. În fața oricui, El ne reprezintă pe fiecare.

Inclusiv din aceste motive, creștinismul autentic (trăit) nu e niciodată triumfalist, formalist, zgomotos și populist. El nu e suprafața, ci adâncul. E doar lumină lină, putere a fragilității, mângâiere, surâs. Discernământ. Nu hohot, nu tropot. Nu mândrie, nu viclenie. Bucurie”, a scris Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

VEZI ȘI: Bănescu a zis că nu atacă cuplul Firea-Pandele, ci este vorba despre o distanțare igienică - https://www.dcnews.ro/banescu-a-zis-ca-nu-ataca-cuplul-firea-pandele-ci-este-vorba-despre-o-distantare-igienica_922875.html

VEZI ȘI: De noaptea minții! Pandele a întrerupt o emisiune România TV, deranjat de o burtieră. Primarul din Voluntari, dat de gol de Firea într-un dialog cu Dana Budeanu - https://www.dcnews.ro/de-noaptea-mintii-pandele-a-intrerupt-o-emisiune-romania-tv-deranjat-de-o-burtiera-primarul-din-voluntari-dat-de-gol-de-firea-intr-un-dialog-cu-dana-budeanu_922919.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel