Bani pentru cumpărături înainte de Crăciun. Cine îi va primi pe card

foto: Freepik
foto: Freepik

Guvernul dă drumul banilor pe cardurile de alimente cu mult înainte de Crăciun.

Banii alocați cumpărăturilor alimentare intră mai repede în această iarnă, înainte de sărbători, pentru ca oamenii să aibă timp să-și ia din timp cele necesare pentru masa de Crăciun.

Încă din vara anului 2022, românii beneficiază de sprijin financiar pentru achiziționarea de alimente, un ajutor acordat de stat persoanelor cu situații financiare dificile. În luna decembrie, înaintea sărbătorilor de Crăciun, pensionarii și persoanele cu venituri reduse vor primi noi sume de bani pe cardurile destinate achiziționării de alimente și mese calde.

Cardurile destinate sprijinului alimentar vor continua să fie alimentate și în anul 2024. Programul se adresează pensionarilor și persoanelor cu venituri sub 1.700 de lei. Programul de sprijin vizează, de asemenea, cetățenii cu venituri reduse care se confruntă cu diverse grade de handicap, indiferent dacă sunt copii sau adulți. „În urma negocierilor purtate anterior de ministrul Boloș, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor, inclusiv din 2024 înainte”, a transmis Marcel Ciolacu la sfârșitul verii.

Voucherele sunt alimentate o dată la două luni cu suma de 250 de lei, iar acestea sunt acceptate de tot mai multe unități din țară, pentru achiziționarea de alimente sau mese calde. În situația în care cetățenii folosesc în alt scop tichetele, spre exemplu pentru cumpărarea de băuturi alcoolice sau țigări, aceștia riscă să primească amenzi mari. „Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.”, potrivit explicațiilor oferite de Ministerul Muncii.

Cea mai recentă tranșă de bani a fost virată în luna octombrie, după ce ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale a coborât prețurile la alimentele de bază cu până la 43%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel