Banii aduc fericirea: studiu Gallup

Alegeri prezidentiale 2024

Un nou studiu, prezentat de

Potrivit paradoxului Easterlin, botezat după economistul Richard Easterlin, veniturile ridicate nu fac neaparat oamenii mai fericiți. Din 1974, de când Easterlin a lansat această ipoteză, punctele de vedere ale economiștilor au evoluat: banii contează, arată studiile, dar numai până la un punct. A deveni suficient de bogat și a avea un salariu mai mare nu înseamnă neaparat mai multă fericire.

Noi dovezi demolează mitul ”banii nu aduc fericirea”

Economiștii Betsey Stevenson și Justin Wolfers, ambii de la Universitatea din Michigan, folosesc o serie de date generate de Gallup, un institut de sondare a opiniei publice. Gallup le-a cerut respondenților din întreaga lume să-și imagineze o "scară a satisfacției" în care cea mai de sus treaptă reprezintă cea mai bună viață posibilă pentru fiecare respondent. După care, cei chestionați au fost întrebați pe ce treaptă consideră ei că se situează ( de la 0 la 10 ) și cât de mult câștigă.

Deși unele țări par mai fericite decât altele, peste tot oamenii s-au declarat cu atât mai satisfăcuți, cu cât veniturile lor sunt mai ridicate.

Și mai suprinzător este faptul că relația dintre venituri și fericire se schimbă radical, cu cât veniturile cresc mai mult. Mutarea de la bogat la și mai bogat înseamnă o creștere a fericirii direct proporțională cu mutarea de la sărac la mai puțin sărac. Nimeni nu se satură să câștige tot mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel