Banii dați de UE pentru Palestina nu se discută! Șefa CE, von der Leyen, declarația momentului - Reuters

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit despre banii care pleacă din Uniunea Europeană către Palestina. 

Într-o declarație de ultimă oră, von der Leyen a spus că ”sprijinul nostru umanitar - al Uniunii Europene - pentru poporul palestinian nu se discută, dar trebuie să revizuim cu atenție asistența noastră financiară pentru Palestina”, arată Reuters. 

Declarația vine în contextul războiului, după ce Hamas a declanșat luptă atacând Israelul. 

Citește și: Războiul din Israel. Ce trebuie să sțiți acum despre conflictul din Orientul Mijlociu

”Suportul nostru umanitar către cetățenii din Palestina nu este în discuție” a spus Leyen. Președinta CE a admis că ”da, este important să revizuim cu atenție asistența financiară pentru Palestina. Fondurile europene nu au mers și nu vor merge niciodată către Hamas sau orice altă entitate teroristă”. Însă, în același timp, în contextul situației din teren, von der Leyen a anunțat că va fi revizuit întreg portofoliul.  

Te-ar mai putea interesa și: EXCLUSIV  Gruparea Hamas primește indirect bani din SUA prin Iran, spune Adrian Zuckerman: Au plătit, acum o săptămână, 6 miliarde de dolari

Și Norvegia este de părere că trebuie continuat ajutorul umanitar pentru oamenii și instituțiile din Palestina, mai arată, separat, Reuters. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe Anniken Huitfeldt pentru sursa citată. ”Norvegia încurajează comunitatea internațională să-și continue asistența financiară pentru poporul palestinian”, a spus Huitfeldt, vorbind în calitatea de președinte al grupului internațional de donatori pentru palestinieni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel