Barack Obama a împărțit cadouri la o școală îmbrăcat în costum de Moș Crăciun

Captura Facebook Obama
Captura Facebook Obama

De când nu mai este implicat în politica la nivel înalt, fostul președinte american Barack Obama are timp pentru tot felul de inițiative simpatice.
 

De curând, a preluat rolul de Moș Crăciun și a împărțit cadouri la o școală. Fostul lider de la Casa Albă a intrat pe ușă strigând că a sosit Moșul „Slăbănog”

Poate și pentru că nu a avut tot costumul. Obama a purtat doar celebra căciulă. Vizita a fost un cadou perfect pentru elevi, înaintea vacanței de iarnă.

Copiii au plecat acasă cu multe cărți și chiar fostul lider de la Casa Albă le-a citit câteva pagini dintr-unul din volumele pe care le-a adus cu el, potrivit CBSNews.

Youtube video image

Barack Obama este un fost politician american care a servit ca al 44-lea președinte al Statelor Unite, ocupând această funcție între 20 ianuarie 2009 și 20 ianuarie 2017. Născut la 4 august 1961 în Honolulu, Hawaii, Barack Hussein Obama II a devenit primul afro-american care a fost ales președinte al Statelor Unite. Înainte de a ocupa funcția de președinte, Obama a fost senator de stat pentru Illinois.

Iată câteva aspecte notabile despre Barack Obama:

  • Educație: Obama a obținut o diplomă de licență în științe politice la Universitatea Columbia din New York și o diplomă de drept la Școala de Drept Harvard.

  • Cariera politică: Înainte de a deveni președinte, Obama a fost senator de stat în Illinois din 1997 până în 2004, când a fost ales în Senatul Statelor Unite. A candidat pentru funcția de președinte și a câștigat alegerile din 2008, bătându-l pe republicanul John McCain.

  • Premiul Nobel pentru Pace: Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2009 pentru "eforturile sale extraordinare de a întări diplomația internațională și cooperarea între popoare."

  • Obamacare: Una dintre realizările majore ale administrației Obama a fost adoptarea Affordable Care Act (cunoscută și sub numele de Obamacare), o reformă importantă a sistemului de asigurări medicale în Statele Unite.

  • Retragerea trupelor din Irak: Obama a supervizat retragerea trupelor americane din Irak în 2011, marcând sfârșitul războiului din Irak.

  • Căsătorie și familie: Obama este căsătorit cu Michelle Obama, și au două fiice, Malia și Sasha.

  • Retragerea trupelor din Afganistan: În timpul celui de-al doilea mandat, Obama a anunțat o strategie de retragere graduală a trupelor americane din Afganistan.

  • Carieră post-președinție: După ce a părăsit funcția de președinte, Obama și-a continuat implicarea în politica și problemele sociale prin intermediul fundației Obama Foundation și a scris o carte de memorii intitulată "A Promised Land."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel