Barack Obama datează "24 mai 2008" o însemnare în cartea de oaspeţi de la Westminster Abbey

barack obama
barack obama

Preşedintele american, Barack Obama, a scris greşit data vizitei sale la Catedrala Westminster din Londra, datând marţi însemnarea făcută în cartea de oaspeţi "24 mai 2008", potrivit presei americane şi britanice.

"Este un mare privilegiu să onorăm moştenirea noastră comună şi sacrificiile comune", a scris Obama în cartea de oaspeţi, însă a datat însemnarea în anul 2008, potrivit blogurilor CBS, Washington Post şi ABC News, preluate de Mediafax.

Presa britanică şi americană a comentat ironic gafa preşedintelui, afirmând fie că acesta preferă să îşi amintească de vremuri mai bune, când se afla în plină ascensiune politică, fie că a vrut să facă o referire la serialul Dr. Who, popular în Marea Britanie, al cărui erou principal călătoreşte în timp.

Conform Sky News, preşedintele american a fost auzit întrebând în ce dată se află, în timp ce scria în cartea de oaspeţi, iar administraţia Catedralei a confirmat că data greşită a fost scrisă de Obama.

Gafa de la Westminster nu a fost însă singurul incident înregistrat în timpul vizitei preşedintelui american în Marea Britanie. În timpul unui toast în onoarea reginei Elisabeta a II-a, orchestra a interpretat o pauză în discursul lui Obama drept un semnal că acesta s-a încheiat şi a început să cânte God Save the Queen, potrivit ediţiei online a cotidianului Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel