Bărbat atacat de urs în județul Harghita, transportat la spital cu multiple răni

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Un bărbat a ajuns la spital cu multiple răni, după ce a fost atacat de un urs în apropiere localității harghitene Cetățuia.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a ajuns la spital după ce, vineri, a fost atacat de un urs în apropierea localității Cetățuia, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Harghita, Peter Szilard, a afirmat că bărbatul prezintă numeroase plăgi mușcate și escoriații la nivelul feței, brațelor și picioarelor, dar starea sa este stabilă.

”Colegii noștri au fost anunțați în această dimineață despre un atac de urs în localitatea Cetățuia. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, care prezintă plăgi mușcate și escoriații pe partea dreaptă a feței, precum și ruptură de mandibulă. De asemenea, prezintă plăgi și escoriații la membrele superioare și inferioare. Acesta a fost transportat la Spitalul din Miercurea Ciuc de un echipaj medical, iar starea pacientului este stabilă”, a precizat Peter Szilard.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede vânătoarea urșilor

Câți oameni au fost uciși de urși în România și câți au fost desfigurați

În ultimii cinci ani, peste 6.000 de apeluri de urgență au fost efectuate, în care s-au sesizat atacuri ale urșilor asupra oamenilor. Reamintim cî în urmp cu o lună, o fată de 19 ani a fost atacată de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi. Tânăra a fost găsită decedată. Animalul sălbatic a fost ucis după ce i-a atacat și pe salvamontiști.

Nu este primul caz de acest fel. În ultimele două decenii, au mai murit și alți oameni, iar alții au rămas desfigurați.

”În România, în ultimii 20 de ani, 26 de oameni au fost uciși de urși și 274 persoane au fost desfigurate. În numai 5 ani s-au înregistrat 6.400 de apeluri de urgență prin care s-au sesizat atacuri asupra omului, numai în 2021 fiind peste 1.500 apeluri. Solicităm Comisiei să aplice prevederile Directivei Habitate pentru a reevalua starea de conservare a celor 10 populații de urs brun din Europa, iar pe baza datelor obținute să analizeze dacă se impune actualizarea statutului lor de protecție”, spunea, în martie 2024, ministrul Mircea Fechet. Vezi articolul complet aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel