Bărbat cu hipotermie severă, descoperit în trenul de aterizare al unui avion pe aeroportul Paris-Orly. Rata de mortalitate a celor care călătoresc clandestin este uriașă

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik

Un bărbat care a încercat să călătorească clandestin a fost găsit cu hipotermie severă în trenul de aterizare al unui avion pe ruta Algeria-Franța.

Un bărbat aflat în ”hipotermie severă” a fost descoperit pe aeroportul Paris-Orly în trenul de aterizare al unui avion care venea din Algeria, au anunţat joi surse concordante, informează AFP, scrie Agerpres.

Bărbatul a fost descoperit la finalul dimineţii în trenul de aterizare al unui avion al companiei Air Algerie, care sosise pe Paris-Orly la ora 10:14 de la Oran, a precizat parchetul competent pentru AFP.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul în cauză nu avea documente de identitate, iar vârsta sa este estimată între 20 şi 30 de ani. Acesta a fost transportat la spital în stare gravă, a precizat parchetul, adăugând că Jandarmeria transporturilor aeriene (GTA) se ocupă de anchetă.

Anterior joi, o sursă aeroportuară declarase că tânărul era ”în viaţă, dar în stare de urgenţă absolută, deoarece se afla în hipotermie severă”.

GTA a confirmat pentru AFP prezenţa unei ”persoane grav rănite” la aeroportul Paris-Orly.

Descoperirea a fost făcută ”în jurul orei 10:30-11:00”, aparent în timpul unor ”verificări tehnice” ale avionului, a indicat o sursă apropiată cazului, confirmând că bărbatul, care a fost ”transportat la spital de către pompieri”, ”nu era mort”.

La altitudinea de croazieră a avioanelor comerciale, de 12 kilometri, temperatura aerului scade sub -50 de grade Celsius, iar lipsa de oxigen poate fi fatală.

Potrivit statisticilor la nivel mondial ale Administraţiei Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA), citate în ianuarie 2022 de publicaţia New York Times, între 1947 şi 2021, 132 de persoane au încercat să călătorească clandestin ascunzându-se în trenurile de aterizare ale aeronavelor. Dintre aceștia, 102 persoane au murit, astfel că rata de mortalitate în acest mod de transport ilegal este de 77%, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: Mediterana Centrală, cea mai aglomerată rută migratorie spre Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel