Bărbat evreu din California, ucis în timpul unei altercații cu protestatarii pro-Palestina, după ce ar fi fost lovit cu megafonul în cap

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un bărbat evreu din California a murit în urma unei confruntări dintre manifestanții pro-Israel și cei pro-palestinieni. Martorii au declarat poliției din comitatul Ventura că Paul Kessler, în vârstă de 69 de ani, s-a aflat într-un conflict cu contra-protestatari.

"În timpul altercației, Kessler a căzut înapoi și și-a lovit capul de pământ", se arată într-o declarație a poliției. El a decedat la spital luni.

Examinatorul medical al comitatului a stabilit cuza decesului drept traumatism cranian și a calificat modul de deces ca omucidere.

Autoritățile au numit incidentul izolat, dar nu au exclus posibilitatea unui act generat de ură, scrie BBC.

Federația Evreiască din Greater Los Angeles a declarat că Kessler a fost lovit cu un megafon de către un protestatar pro-palestinian duminică după-amiază. Ipoteza nu a fost confirmată de poliție.

Comunitatea de musulmani condamnă incidentul

Rabinul Michael Barclay al Temple Ner Simcha, o sinagogă aproape de locul incidentului, a cerut calm din partea comunității până când poliția va putea finaliza investigația.

El a spus că evreii nu ar trebui să permită ca moartea lui Kessler să "devină scânteia care declanșează un incendiu".

Hussam Ayloush, directorul executiv al organizației Consiliul American-Islamic din Los Angeles, a numit pierderea "tragică și șocantă".

"Ne alăturăm liderilor evrei locali în a-i îndemna pe toți să se abțină de la a trage concluzii pripite, de la a exploata o astfel de tragedie în scopuri politice sau de la răspândi zvonuri care ar putea intensifica inutil tensiunile deja foarte ridicate", a declarat el.

Moartea lui Kessler a avut loc într-un moment tensionat în SUA din cauza războiului dintre Israel și Hamas.

Creștere a amenințărilor și a crimelor motivate de ură religioasă

Oficialii au avertizat cu privire la creșterea amenințărilor și a crimelor motivate de ură religioasă îndreptate împotriva evreilor și musulmanilor începând cu atacul Hamas asupra Israelului la 7 octombrie.

Potrivit Israelului, atunci au fost ucise peste 1.400 de persoane și au fost răpite peste 200.

În urma loviturilor de răspuns ale Israelului asupra Fâșiei Gaza, condusă de Hamas, au fost ucise peste 10.000 de persoane, conform Ministerului Sănătății controlat de Hamas.

Christopher Wray, directorul FBI, a declarat săptămâna trecută în fața unui comitet senatorial că amenințarea teroristă la adresa americanilor a fost "ridicată pe tot parcursul anului 2023", dar a crescut "la un cu totul alt nivel" odată cu începerea războiului.

Benny Gantz și Yair Lapid, înalți parlamentari israelieni, au comentat și ei cu privire la deces, spunând că acesta ar trebui să servească ca avertisment cu privire la creșterea antisemitismului.

Kessler a murit la marginea unei intersecții aglomerate din Thousand Oaks, California, un oraș situat la aproximativ 65 km de centrul Los Angeles.

Susținătorii Israelului și protestatarii împotriva numărului crescut de decese palestiniene s-au adunat în fiecare weekend pentru a-și susține părțile în conflict.

Poliția are programată o conferință de presă pentru ziua de marți pentru a furniza informații suplimentare despre deces.

Autoritățile lucrează cu declarații contradictorii ale martorilor și nu au reușit să identifice un videoclip al altercației, a declarat rabinul Barclay, citând o conversație cu poliția locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel