Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, cu botulism, după ce a mâncat batal de oaie de la un restaurant.
Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Dorohoi a ajuns în stare gravă la Iaşi, după ce a mâncat de la un restaurant din Dorohoi. Soţia bărbatului a achiziţionat batal de oaie de la un restaurant din Dorohoi, printr-o comandă telefonică. Bărbatul a consumat abia a doua zi din produsul ambalat într-o caserolă. La scurt timp, acesta a început să aibă dureri abdominale puternice şi vărsături, scrie stiri.botosani.ro.
Alarmat de starea de rău pe care o avea, bărbatul a mers la medicul de familie, unde i-a fost administrată o perfuzie, dar starea sa a continuat să se deterioreze. A început să aibă vedere dublă şi înceţoşată, care s-a agravat şi în ziua următoare. De asemenea, acesta a început să resimtă şi o uscăciune a gurii şi dificultate la înghiţire, aşa că a decis să meargă la spital, fiind imediat internat la Secţia de Boli infecţioase Botoşani.
Cadrele medicale nu i-au stabilit, însă, un diagnostic cert până când au decis transferul de urgenţă la Iaşi, la Spitalul de Neurochirurgie, cu observaţie botulism, peste 5 zile. Bărbatul prezenta, pe lângă acele simptome, şi răguşeală şi o cădere a ambelor pleoape ale ochilor.
După o săptămână de internare în judeţul vecin, medicii ieşeni au confirmat faptul că bărbatul, originar din Suharău, a prezentat în continuare simptome de botulism, iar analizele acestuia au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Între timp, însă, erau necesare anchete şi tratarea bolnavului ca şi caz de botulism.
Chiar în weekend, imediat după ce au fost înştiinţaţi, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au mers în control la restaurantul indicat. În urma acţiunii, reprezentanţii unităţii de alimentaţie au fost amendaţi cu 10.000 de lei pentru condiţii improprii de depozitare a alimentelor, potrivit stiri.botosani.ro.
În 2019, un bărbat din Iași a fost internat, în comă, la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase, fiind diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat o conservă de pește preparată în casă.
„Este vorba despre un pacient în vârstă de 68 de ani, din județul Iași, care se internează pentru tot ceea ce înseamnă tablou clinic caracteristic pentru botulism, după ce a consumat o conservă de pește preparată în casă. Peștele este cel care, menținut în condiții de anaerobioză, adică fără oxigen, deci în astfel de conserve, poate transmite această infecție", declara atunci dr. Carmen Dorobăț. (Citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News