Bărbat inconștient, resuscitat în supermarket de un pompier ieșit din tura de serviciu

Foto: ISU
Foto: ISU

Într-o astfel de situație, primele minute sunt vitale. Gabi, un pompier din Botoșani, a făcut diferența dintre viață și moarte, demonstrând că salvatorii sunt întotdeauna alături semeni.

O mulțime strânsă în jurul unui om căzut, strigăte de ajutor și panică. Cam așa am putea descrie ce s-a întâmplat, în această dimineață, într-un supermarket din municipiul Dorohoi. Gabi, salvator în cadrul Detașamentul de Pompieri Dorohoi,  calm și cu stăpânire de sine, specifică meseriei pe care a îmbrățișat-o cu 13 ani în urmă, a început să facă ce știe mai bine: să acorde ajutor celor aflați în situații limită, să salveze vieți.

”Am ieșit dimineață din tura de serviciu și am intrat în supermarket să cumpăr câte ceva pentru băiatul meu de doi ani. La un moment dat, am auzit strigăte de ajutor. Un bărbat de peste 50 de ani era căzut. M-am apropiat și l-au evaluat. Era inconștient. I-am aplicat manevrele de resuscitare până când a ajuns echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Dorohoi. În total, am resuscitat 15 minute, dar parcă a fost o veșnicie. Toată lumea mă urmărea cu sufletul la gură”povestește plutonierul major Gabi Ghebac.

Bărbatul a fost salvat 

Bărbatul a fost preluat și transportat la Spitalul Municipal din Dorohoi, în curs de resuscitare. La spital și-a revenit.

Cu modestie, Gabi susține că a reacționat așa cum orice om trebuie să facă în astfel de situații. „Mă bucur că am putut să ajut. Aceasta este cea mai mare satisfacție”, susține pompierul salvator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel