Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a vorbit despre simptomele care apar în cazul pacienților COVID și care ar trebui să reprezinte "un semnal de alarmă" și să îi facă pe oameni să meargă la spital, nu să se trateze acasă.
"Sunt situații care sunt nedorite. Oamenii trebuie să înțeleagă că atunci când sunt diagnosticați cu infecția cu COVID-19 trebuie să țină legătura cu medicul de familie. Dacă sub tratamentul la domiciliu evoluția nu este favorabilă, atunci este un semnal de alarmă și trebuie să ne adresăm serviciilor de specialitate într-un spital care se ocupă cu monitorizarea și tratamentul pacienților cu coronavirus așa încât să beneficiem de investigații și respectiv de un tratament în concordanță cu starea medicală.
La spital mergem în primul rând dacă observăm persistența febrei, dacă aceasta persistă mai mult de 5 zile de la debutul bolii este un element de evoluție nefavorabilă sau reapariția febrei după o perioadă în care persoana era cu stare bună și nu mai avea febră. De asemenea, starea de oboseală accentuată, oboseala la efort, disconfortul toracic și senzația de lipsă de aer sau de respirație dificilă. Sunt elemente de alarmă care trebuie să inducă în mod obligatoriu la apelarea la medicul de familie și de asemenea la adresarea către un spital.", a explicat Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus.
Reamintim că un bărbat din Botoșani bolnav de Covid-19 a murit după ce a ales să se trateze singur acasă cu Paracetamol. El ar fi luat atât de multe pastile, încât ficatul i-a cedat și a decedat la spital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu