Cei doi bărbaţi filmaţi care i-au înjurat pe poliţişti în sediul Poliţiei din judeţul Gorj au fost reţinuţi pentru ultraj.
UPDATE:
Cei doi bărbaţi filmaţi în timp ce îi înjurau și amenințau pe poliţişti într-o secţie de Poliţie din judeţul Gorj au fost arestați pentru 30 de zile, conform deciziei instanței. Aceștia vor fi reintroduși în arestul IPJ Gorj, scrie gorjeanul.ro.
Știrea inițială:
Cei doi bărbaţi filmaţi în timp ce îi înjurau și amenințau pe poliţişti într-o secţie de Poliţie din judeţul Gorj au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de ultraj.
"Astăzi, un bărbat de 53 de ani şi un tânăr de 20 de ani, ambii din municipiul Târgu-Jiu, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de ultraj au fost reţinuţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj. În seara de 7 martie a.c., bărbatul de 53 de ani ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui poliţist, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, iar tânărul de 20 de ani ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă şi cuvinte şi expresii jignitoare unui alt poliţist, în aceleaşi împrejurări", au transmit oficialii Poliţiei judeţene Gorj, potrivit news.ro.
Cazul a ieșit la iveală după ce Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) a anunțat într-o postare pe Facebook că cei doi au fost lăsaţi liberi de către procurori, considerând că este nevoie de modificarea legislaţiei care vizează astfel de fapte. SNPPC a postat și o filmare cu momentul în care bărbații îi înjură pe polițiști.
"SNPPC solicită MAI modificarea urgentă a OMAI 9/2009 așa cum domnul vicepremier Cătălin Predoiu s-a angajat! Un nou ultraj la IPJ GORJ în care procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive față de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen în GORJ și nici în România.
SNPPC a atras tot timpul atenția că slăbirea autorității polițistului se datorează mai ales lipsei de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra polițiștilor, (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.).
La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranța, atât a cetățeanului cât și a polițistului. Ne întrebăm retoric bineînțeles, dacă era un procuror sau judecător ultragiat, oare suspecții mai erau cercetați în stare de libertate?
Am solicitat constant în ultimul timp reținerea și arestarea preventivă, condamnarea cu executare către limita maximă a pedepsei și interdicția eliberării condiționate pentru ultraj și ultrajul judiciar. Mai mult, nici până în prezent MAI nu a considerat oportun să acorde asistență juridică polițiștilor ultragiați, deși domnul ministru Cătălin PREDOIU cunoaște chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009", se arată în postarea SNPPC.
În imaginile respective se vede cum cei doi bărbați vorbesc cu polițiștii, iar la un moment dat chiar îi înjură.
"Unde e cheia mea de la maşină? Şi banii mei din portofel? Unde? Ia, arată pe foaie! Ce am avut la mine când am venit şi când am plecat? Bă, zi! Mă p... pe tine! Eşti prost! Du-te dreacu, eşti prost!", îi spune unul dintre cei doi bărbați unui poliţist.
Ulterior, acesta a continuat să îl înjure pe poliţist şi în drum spre ieşirea din sediul poliţiei.
"Sclavule!", s spus unul dintre cei doi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News