Bărbatul care a aruncat bombe incendiare în ambasada Rusiei din Chișinău este cetățean moldovean

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Poliția din Republica Moldova a informat că individul care a aruncat duminică două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău este cetățean al Republicii Moldova, conform unui articol publicat de Deschide.md, citat de Agerpres.

Potrivit șefei Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco, bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost imediat reținut și identificat, iar momentan se află la inspectoratul de Poliție pentru audieri și documentare.

"Bărbatul de 54 de ani este cetățean al Republicii Moldova, dar declară că deține și cetățenia Federației Ruse, fapt care urmează să fie stabilit cu exactitate de oamenii legii", a explicat Diana Fetco pentru Deschide.md. În timpul audierilor, individul și-a motivat gestul prin nemulțumiri față de acțiunile autorităților ruse.

"Această încercare de a incendia Secția Consulară a Ambasadei Rusiei la Chișinău este ferm condamnată. Ne așteptăm la o pedeapsă corectă și severă pentru 'aruncătorul de flăcări'", a reacționat Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, conform Unimedia.md.

Într-un context mai larg, Comisia Electorală Centrală a Rusiei a anunțat că participarea la alegerile prezidențiale a depășit 74%, conform datelor oficiale furnizate de EFE. Până la ora 14:15, ora Moscovei (11:15 GMT), participarea a atins 74,09% din populația cu drept de vot, estimată la 112 milioane de cetățeni. Această prezență la vot este mai mare decât cea înregistrată la alegerile din 2018, când participarea a fost de 67,5%.

Datele includ și votul electronic de la distanță, care a reprezentat 6,89%, și votul în persoană la secțiile de votare, care a constituit 66,35% din populația cu drept de vot. Cu câteva ore înainte de închiderea urnelor, cetățenii ruși își exercită dreptul democratic la vot într-un număr impresionant, marcând un moment important pentru viitorul politic al țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel