Bărbatul care a intrat cu tractorul pe autostrada A1 era atât de beat încât un șofer de TIR s-a urcat la volan să-i mute vehiculul pe banda de urgență 

Un șofer a intrat cu tractorul cu remorcă pe Autostrada A1. Acesta s-a ales cu dosar penal. 

 

Filmulețe cu șoferul care circulă pe banda a doua a autostrăzii București-Pitești au devenit virale pe internet. Acesta a provocat haos pe autostradă, blocând practic șoseaua de mare viteză. După câteva minute în care autostrada s-a aglomerat, șoferii au sunat la 112, iar un echipaj s-a deplasat până ce l-a ajuns din urmă pe șoferul cu tractorul. Doar că aventura nu avea să se termine aici, bărbatul continuându-și nestingherit drumul. 

În cele din urmă, polițiștii, ajutați și de șoferii de TIR, reușesc să-l blocheze pe bărbatul care abia se mai putea ține pe picioare. În filmulețele care circulă pe internet se poate observa cum tractorul rămâne pe banda a doua de mers a autostrăzii, după ce poliția îl reține pe bărbat. A fost momentul în care un șofer de TIR s-a urcat la bordul tractorului cu remorcă și a tras utilajul pe banda de urgență, eliberând drumul.

Poliția Română a anunțat că bărbatului i s-a întocmit dosar penal. 

"Acest utilaj agricol a fost fotografiat și filmat de mai mulți participanți la traficul rutier, de pe Autostrada A1 București-Pitești. Cum a ajuns acolo? Să fi fost cumva alcoolemia de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat?Pentru binele lui și al celorlalți, are permisul reținut și dosar penal! Conduceți regulamentar!"

Tractoarele nu pot circula pe autostradă

Codul rutier interzice vehiculelor care nu pot depăși 50 de kilometri pe oră să circule pe autostradă. 

Articolul 210, alineatul 1 menționează: Se interzice pe autostrăzi circulaţia autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, cu excepţia celor autorizate, tractoarelor şi maşinilor autopropulsate, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel