Bărbatul care a ucis două femei în Satu Mare a fost prins cu ajutorul câinelui poliției. Dan Antonescu, specialist criminolog, a vorbit despre acest caz.
Misterul dublei crime de la Satu Mare a fost elucidat de câine de urmă al poliției din Maramureș, acolo unde două femei de 54 și 63 de ani au fost găsite moarte din casa uneia dintre ele, din localitatea Bârsău de Sus, relatează România TV.
Cățelușa Teba a reușit să dea de urma criminalului. Aceasta i-a dus pe polițiști direct în fața casei criminalului. Teba îi ajută pe polițiști și face victime pe bandă rulantă printre infractori, așa cum susțin chiar reprezentanții poliției. În plus, atât cățeluța, cât și stăpânul care o antrenează au fost premiați anul acesta cu cea mai înaltă distrincție a Poliției Române.
Este vorba despre un bărbat de 42 de ani care este recidivist. Acesta a mai fost trimis în judecată pentru tenativă de omor și a fost eliberat în 2018, în baza recursului compensatoriu.
"O să vă mire ce vă spun, dar să știți că și în București, de-a lungul anilor, am folosit acești câini de urmă, pentru că ei sunt extrem de utili acolo unde ei se pot desfășura. Dacă îl duci într-un bloc, e foarte puțin probabil să te ajute, dar dacă te duci cu el într-un cartier de case, te ajută să vezi, dacă reușești să găsești urma autorului, te ajută să vezi de unde a venit sau pe unde a plecat sau te poate duce către autor. Câinele, de cele mai multe ori, atunci când este folosit în mediul acesta rural, dar și cumva marginal în zona urbană, este extrem de util. El își dă foarte multe indicii", a declarat Dan Antonescu, specialist criminolog, în direct, la România TV.
Bărbatul a mai fost trimis în judecată pentru tenativă de omor și a fost eliberat în 2018, în baza recursului compensatoriu. În mod normal, acesta ar mai fi trebuit să mai stea în închisoare până în anul 2021.
"E adevărat, sunt situați când eliberarea condiționată are efectul și rolul ei. Sunt persoane care chiar merită să beneficieze de ea, dar sunt unii care pur și simplu beneficiază fără a depune vreun efort sau în sensul în care au jucat teatru foarte bine în perioada de detenție și au fost considerați apți de a și puși înapoi în societate", a mai adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News