Bărbatul suspect în cazul crimei din Berceni va fi adus în țară astăzi, 22 august

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Bărbatul suspectat că a ucis fetița de 12 ani și a ascuns-o în lada canapelei, va fi adus în țară în după-amiaza zilei de 22 august.

Potrivit Antena3 CNN, judecătorii din Olanda au decis să-l extrădeze în România. Acesta s-a prezentat în fața judecătorilor în data de 2 august, iar săptămâna trecută a primit decizia definitivă.

Avionul care îl aduce în țară va ateriza pe aeroportul Henri Coandă. Bărbatul se va prezenta în fața judecătorilor, iar apoi va merge la audieri, deoarece este principalul suspect în crima care a avut loc în urmă cu câteva luni.

Acesta a primit acuzația că a ucis-o pe copila de 12 ani, fiica concubinei sale, după care a ascuns trupul fetei în canapeaua apartamentului în care locuiau în sectorul 4 din Capitală.

Trupul neînsuflețit al fetiței a fost găsit de proprietarul locuinței în care locuiau.

Mama fetei a fost și ea adusă în țară unde s-a prezentat la audieri, dar a fost lăsată în libertate. 

 

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, în luna iunie, că, în cadrul unei operaţiuni ENFAST, a fost depistat în Ţările de Jos un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internaţional pentru omor.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ar fi vorba despre Ilie-Marcel Serbuc - concubinul mamei fetei de 12 ani, care a fost găsită decedată în lada unei canapele dintr-un apartament din Capitală.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis AGERPRES, în urma cooperării poliţieneşti dintre Poliţia Română şi autorităţile din Regatul Ţărilor de Jos, în cadrul unei operaţiuni ENFAST, sâmbătă, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internaţional pentru omor.

"Acesta a fost depistat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, în ţara respectivă, urmând a se desfăşura în continuare procedura de predare către România", precizează sursa citată.

La data de 3 iunie, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din municipiul Bucureşti, Sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriaşi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie.

Tot pe 3 iunie, sacul din plastic a fost transportat la INML, unde a fost desfăcut, constatându-se că "în interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă".

Mama fetei de 12 ani a fost lăsată în libertate de procurori, după ce a fost audiată, vineri, timp de mai multe ore, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului, femeia a dat o declaraţie coerentă în faţa procurorilor, iar din aceasta nu au rezultat indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei.

Concubinul ei, Serbuc Ilie-Marcel, a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria "periculos", ultimele informaţii fiind că se află în Olanda.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai. Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, într-un apartament din cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel