Barca-Chelsea: meci de handbal, câştigat de contraatac - GALERIE FOTO

Toţi suporterii au aşteptat reacţia de orgoliu a trupei lui Guardiola după înfrângerea din tur şi mai ales după dezastrul cu Real. Meciul a pornit aşa cum ne aşteptam, cu Chelsea îngropată în propriul careu şi catalanii atacând în valuri. Messi a fost neputincios o bună parte din meci, ba mai mult a ratat şi un penalty decisiv, care putea califica Barcelona în finală. Chelsea a făcut ceea ce trebuie în faţa unei astfel de echipe. S-a apărat cu 11 oameni şi a contraatacat cu doi.

Foto: Reuters

Meciul din semifinale ar putea fi un adevărat semnal de alarmă: sistemul Barcelonei a început să dea rateuri. Când Xavi nu reuşeşte nimic, când Messi ratează un penalty este clar că s-a ajuns la o anumită saturaţie. Guardiola nu mai are cu ce să vină nou. În fotbal circula o vorbă: toată lumea ştie cum joacă Barcelona, dar nimeni nu îi poate opri. Acest mit a fost desfiinţat în doar două săptămâni de Chelsea şi Real.

Foto: Reuters

Barca a atacat în valuri, iar la un moment dat părea că ne uităm la un meci de handbal. Chiar şi prinapărarea superaglomrată a lui Chelsea, elevii lui Guardiola au găsit spaţii, iar primul gol marcat de Busquets a venit ca un dat firesc.

Foto: Reuters

Eliminarea lui Terry, căpitanul lui Chelsea, părea că a lămurit definitiv soarta calificării. Barcelona a făcut imediat doi la zero şitoată lumea se aştepta la un festival catalan.

Albaştrii din Londra nu au fost însă de acord. Contraatac, pasă genială a lui Lampard şi lob de senzaţie a lui Ramires. La fel ca şi în tur, Chelsea a intrat în cărţi pe finalul primei reprize.

Foto: Reuters

Repriza secundă a adus un moment crucial: Fabregas cade în careu şi se dictează penalty. Messi ratează. Geniul argentinian nu şi-a putut stăpâni nervii şi a tras în bară. Mulţi au spus că este o întâmplare, dar Messi a mai ratat penaltyuri cu miză mare. Într-un meci cu Villareal a ratat un penalty la scorul de 2-2, în ultimul minut de joc.

Foto: Reuters

Ce a urmat este deja istorie. Atacuri repetate ale Barcelonei, cu o posesie de aproape 80% şi aproape nicio ocazie. Faza din final a însemnat un pumnal în inimă pentru fotbalul spaniol. Torres a înfipt ultimul cuţit, iar Chelsea este în finală. Multă muncă, mult sacrificiu, un joc urât, dar în final o lecţie pentru toţi cei care doresc să răpună Barcelona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel