Baremele de corectare la Matematică și Istorie, la examenul de bacalaureat 2024

Ministerul Educației a publicat baremele de corectare la examenul de bacalaureat la Matematică.

Pe siteul Ministerului Educației au fost publicate baremele de corectare la probele de Matematică și Istorie de la sesiunea din iunie - iulie a examenului de bacalaureat 2024.

Pentru proba la Matematică la profilul mate-info, baremul de corectare poate fi accesat AICI, dar poate fi văzut și în fotografiile de mai jos.

Pentru proba la Matematică la profilul pedagogic, baremul de corectare poate fi accesat AICI, dar poate fi văzut și în fotografiile de mai jos.

Pentru proba la Matematică la profilul științele naturii, baremul de corectare poate fi accesat AICI, dar poate fi văzut și în fotografiile de mai jos.

Pentru proba la Matematică la profilul tehnologic, baremul de corectare poate fi accesat AICI, dar poate fi văzut și în fotografiile de mai jos.

Pentru proba la Istorie, baremul de corectare poate fi accesat AICI, dar poate fi văzut și în fotografiile de mai jos.

Astăzi, 2 iulie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie) cu participarea a 123.647 de candidați din totalul celor 126.571 de candidați înscriși (toate promoțiile) pentru a o susține. Rata de prezență a fost de 97,7%.

Nu s-au prezentat 2.889 de candidați, iar 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele/baremul de evaluare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat.

După ziua de pauză (miercuri, 3 iulie), sesiunea iunie-iulie continuă joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce ultima probă scrisă (Limba si literatura maternă) se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Provocările pentru elevi la examenul de bacalaureat

Profesorul Claudia Sava, care de 33 de ani predă Limba şi literatura română la un colegiu din Iaşi, a declarat pentru Agerpres că examenele naţionale au două componente - una academică şi una psihologică, emoţională, care trebuie gestionate.

"Componenta academică este aceea care necesită un efort intelectual, concentrare, lectura atentă a cerinţelor, indiferent de nivel, că suntem la Evaluarea Naţională sau la examenul de Bacalaureat, înţelegerea cerinţelor, a textelor suport şi concentrarea pe ceea ce se aşteaptă. O lectură atentă a enunţurilor înseamnă, spunem noi, profesorii, că jumătate din cerinţă este rezolvată. Mai există o componentă a acestor probe. E vorba de componenta emoţională. Şi aici se face diferenţa între copiii care sunt buni competitori şi copiii care sunt mai ezitanţi. Copiii buni competitori reuşesc să-şi gestioneze emoţiile. Nu există examene fără emoţie, dar reuşesc să construiască. Aceste trăiri îi ajută să se concentreze pe ceea ce au de rezolvat", a susținut Claudia Sava, care în prezent predă Limba şi literatura română la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi.

Potrivit acesteia, este foarte importantă gestionarea corectă a timpului înainte de probe.

"E vorba de odihnă, de relaxare. Este ştiut faptul că informaţia ştiinţifică, academică se fixează prin odihnă, prin somn. De asemenea, este foarte important şi climatul familial, adică e vorba aici de felul în care părinţii ştiu să empatizeze, să solidarizeze, să sprijine copilul. Adolescenţa, prin excelenţă, este o vârstă cu furtuni emoţionale şi sigur că nu există o recomandare valabilă pentru toţi copiii. Poate n-ar fi rău ca părinţii să le spună copiilor că presiunea nu este atât de mare şi că majoritatea persoanelor care au acum 15 - 16 ani, dacă ne raportăm la Evaluarea Naţională, sau 18 - 20 de ani, dacă ne raportăm la Bacalaureat, au trecut prin această experienţă şi au supravieţuit. Deci este o experienţă necesară, este un prag şi abordarea sa cu o naturaleţe, calm va aduce cu siguranţă rezultate mai bune decât un stres ieşit din comun", a mai precizat Claudia Sava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel