Barna nu se lasă! USR, presiune pentru alegeri în două tururi: E prioritar!

Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES

Dan Barna a vorbit despre prioritatea USR și despre alegerile locale în două tururi.

Dan Barna a anuțat în urmă cu puțin timp, în direct la B1 TV, că "prioritatea USR este revenirea la alegerie locale în două tururi".

"O angajare de răspundere pe acest subiect ar fi instrumentul prin care am repune guvernarea României pe logica democrației reale, pentru că alegerea într-un singru tur, situația actuală pe care o avem nu face decât să fixeze, să înșurubeze și mai tare în scaun primarii PSD. Noi considerăm că nu există legitimitate mai mare decât alegerea în două tururi. În momentul de față avem primari aleși cu 12%, cu 8%, cu 14%. În două tururi ne asigurăm, și există o șansă reală, ca cetățenii să-și poată alege primari care să-i reprezinte cu adevărat, cu procente de peste 50%, cum e normal să fie", a mai adăugat el. 

Ce se întâmplă dacă rămân alegerile într-un singur tur

"Va fi foarte complicat pe de-o parte în marile orașe, iar în foarte multe locuri vom rămâne cu aceeași primari. De fapt, toată această victorie împotriva pesedizării României va fi una pe jumătate. Sunt convins că PNL își dorește acest lucru, de alegeri in două tururi. Continuăm însă discuțiile și dialogul cu domnul Orban, pentru a-l convinge că soluția corectă este asumarea răspunderii", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel