Baronul PSD de Constanța își ridică cinci vile într-o arie protejată, pe malul Lacului Siutghiol

Terenul pe care se vor construi vilele/ foto Dobrogea Live
Terenul pe care se vor construi vilele/ foto Dobrogea Live

Felix Stroe își face case într-o arie protejată. 

Baronul PSD de Constanța, Felix Stroe, și-ar face complex de vile pe malul lacului Siutghiol, cu autorizație ilegală, a anunțat jurnalistul Victor Ciutacu, la România. Președintele PSD Constanța ar fi început lucrările pentru un complex de cinci vile în Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. Informația inițială a fost publicată de presa locală, DobrogeaLive, care notează că terenul pe care construiește este inclus în aria naturală protejată, inclusă în rețeaua ecologică Natura 2000.

După cum se poate observa în documentațiile de urbanism ale proiectului, construcțiile vor bloca liberul acces la lac, în condițiile în care, potrivit legii, edificarea în zone protejate se poate realiza numai sub rezerve speciale, notează sursa citată. Aceștia susțin că autorizația este ilegală, pentru că nu are și avizul Direcției Județene pentru Cultură. 

Cum zona privilegiată pe care construiește Stroe este arie protejată Natura 2000, dar se află și în situl arheologic CT-I-m-A-02723, avizul Ministerului Culturii este obligatoriu pentru obținerea autorizației de construire, mai arată sursa citată. 

Terenul de 1.500 mp a fost obținut de Felix Stroe și soția sa de la Primăria Ovidiu în 1994, potrivit extrasului de carte funciară. 

Într-un comentariu, jurnalistul Victor Ciutacu a remarcat că s-a descoperit că respectiva zonă este arie protejată după ce s-au construit câteva sute de case. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel