Băsescu a apostrofat o jurnalistă pe tema strategiei fiscale, acuzând-o că nu a citit documentul

basescu acuza o jurnalista
basescu acuza o jurnalista

Preşedintele Traian Băsescu a avut, vineri, la Mangalia, un schimb de replici cu o jurnalistă care întreba despre "îngheţarea pensiilor" cuprinsă în strategia fiscal-bugetară, şeful statului acuzând-o că minte şi că nu a citit acest document.

"Nu spune nimeni, şi nici în strategie nu scrie, că (pensiile - n.r.) rămân îngheţate", a spus Traian Băsescu, fiind întrerupt de o jurnalistă care a a întrebat "cum altfel" scrie.

"Am o rugăminte, ca să-mi dau seama cât de competentă este întrebarea dumneavoastră: aţi citit strategia sau trăiţi din auzite?", a interpelat-o preşedintele. Jurnalista a insistat ca şeful statului să "explice" situaţia pensiilor, însă Traian Băsescu i-a cerut să fie "minim cinstită" şi să răspundă dacă a citit documentul Guvernului. "Pot fi şi ziarişti cinstiţi", a comentat preşedintele.

Reporterul a spus că a citit strategia fiscal-bugetară, dar a solicitat din nou lămuriri de la şeful statului. "Am o rugăminte: decenţă. Vă întreb şi eu ceva. Am voie? În ce zonă aţi citit că îngheaţă pensiile? În ce zonă a strategiei, la ce capitol? Că spuneţi că aţi citit-o", a venit răspunsul preşedintelui.

Cum jurnalista nu i-a răspuns la întrebare, Traian Băsescu a continuat: "Puteţi să nu minţiţi? Mie îmi cereţi să spun adevărul. Dvs., ca ziarist, puteţi să nu minţiţi? Vă spun eu că în strategie nu scrie nimic de îngheţarea pensiilor".

Şeful statului a explicat că în documentul Executivului se vorbeşte despre pensionarii din grupa I şi a II de muncă care s-au pensionat după 2001, această categorie urmând să nu beneficieze de plăţile suplimentare care au fost acordate celorlaţi pensionari. Traian Băsescu a recunoscut că pensionarul este "îndreptăţit oarecum" să întrebe de ce nu primeşte aceste plăţi suplimentare, dar explică faptul că bugetul de pensii nu îşi poate permite acest lucru din cauza deficitului mare şi de aceea plata diferenţei este amânată.

"Asta scrie în strategie, domnişoară, şi nu îngheţarea pensiilor. (...) Dacă dvs. nu înţelegeţi, asta nu înseamnă că alţii nu înţeleg", a încheiat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel