Băsescu acuză UDMR de şantaj în problema reorganizării. „Am timp să reflectez toată vara“

basescu
basescu

Preşedintele Traian Băsescu a atacat, miercuri seara, UDMR din cauza refuzului acestei formaţiuni de a continua procesul de reogranizare administrativă aşa cum a fost el propus de Guvern şi de şeful statului şi a ameninţat cu crearea unei instabilităţi politice.

„Nu consider că este corect ca un partener care reprezintă o minoritate să blocheze evoluţia pozitivă a majorităţii din interese etnice. Este o chestiune de moralitate politică. Şi minoritatea maghiară este parte a acestei ţări. Dacă politicienii au nişte interese, să-şi menţină nişte consilii judeţene, ei trebuie să vadă până unde pot întinde acest parteneriat“, a declarat Traian Băsescu, miercuri seara, la 10 TV.

„Şantajul că vom crea instabilitate politică şi aruncăm România în aer, dacă faceţi o instabilitate politică care să-i ajute pe români, poate avea limite. Eu am luat lovitura deciziilor UDMR, am luat-o în piept, am timp să reflectez toată vara, nu este corect ca, sub şantajul instabilităţii politice, nu este corect să sufere majoritatea. PDL îmi mai făcea un hatâr. Nu era pe grabă, era de mult discutată cu premierul“, a mai spus şeful statului.

Mai mulţi lideri UDMR, printre care Kelemen Hunor, Marko Bela, Antal Arpad şi Petru Lakatos, au respins din start ideea de reorganizare administrativ-teritorială propusă de Traian Băsescu. venind cu variante în care comunitatea maghiară îşi primea propriile regiuni.

Citeşte şi:

Băsescu contracarat de Mate Andras (UDMR) privind ultimele declarații prezidențiale

UDMR ameninţă cu ieşirea de la guvernare. Kelemen: Dacă se forţează lucrurile, UDMR se va ridica de la masă şi va mulţumi pentru colaborare

Băsescu: Nu consider reorganizarea un obiectiv abandonat. Să găsim în septembrie o soluţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel