Băsescu cere amânarea alegerii conducerii CSM

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, amânarea alegerii preşedintelui şi a vicepreşedintelui CSM până pe 20 ianuarie, după pronunţarea Curţii Constituţionale în cazul contestaţiei privind validarea listei cu noii membri ai Consiliului.

Şeful statului a precizat că solicită CSM acest lucru, având în vedere că decizia privind validarea listei cu membrii aleşi ai Consiliului a fost contestată la Curtea Constituţională.

"Lucrul mai dificil este că, în prezent, evaluarea celor care vor întocmi raportul de ţară e că vom avea CSM lispit de credibilitate ca urmare a modului în care au avut loc alegerile", a adăugat Băsescu.

Băsescu a ţinut să menţioneze că şi el aşteaptă decizia CC înainte să promulge o lege, informează Mediafax

"La fel cum eu nu pot promulga o lege până nu se pronunţă CC, nici dumneavoastră nu puteţi călca în picioare Curtea Constituţională", a spus el.

"Faceţi ce vreţi! Eu am făcut doar o sugestie", le-a mai spus Băssecu membrilor CSM, adăugând că aceştia pot decide că sunt mai presus de Curtea Constituţională, aşa cum au făcut şi în alte situaţii.

Şedinţa de constituire a noului CSM a fost anunţată pentru vineri. Tot atunci ar urma să fie aleşi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului.

Curtea Constituţională judecă, în 19 ianuarie, contestaţia a 30 de senatori PDL privind validarea listei membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, aleşi de judecători şi procurori pentru un mandat de şase ani, începând cu 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel