Băsescu: Dacă SRS are dreptate, eu mă duc cu plăcere alături de Înalt Prea Sinucisul Adrian Năstase

Acuzat de Sorin Roșca Stănescu că ar fi folosit bani negri în campania pentru prezidențialele din 2004, președintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, că documentele prezentate de senatorul liberal sunt false, caracterizându-l ca pe „un mincinos prost”.

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat dovezi care demontează afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu, care-l acuzau pe şeful statului de spălare de bani.

 În urmă cu câteva zile, SRS a declarat că Băsescu ar fi folosit 7 milioane de dolari din conturile Aliantei DA şi a prezentat un cont unde ar fi fost trimişi aceşti bani. Băsescu l-a caracterizat pe SRS drept un „un mincinos prost”, întrucât acesta ar fi prezentat un cont în lei în care ar fi fost depuse sume în dolari, circa 7 milioane de dolari. Ceea ce este imposibil.

 „Băsescu: Dacă Sorin Roşca Stănescu are dreptate, eu mă duc cu plăcere alături de Înalt Prea Sinucisul Adrian Năstase. Dacă nu, să se ducă el. Haideţi să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. Roşca Stănescu a spus că s-au virat milioane de dolari într-un cont, dar contul pe care l-a arătat este un cont în lei. Contul e în lei, iar într-un cont de lei nu poţi vira dolari. Ăsta e un mincinos prost”, a spus şeful statului.

Chirieac: Procurorii ar fi trebuit să meargă la bancă pentru a solicita documentele din 2004

Analistul Bogdan Chirieac a declarat pentru RTV că "trebuie aflat adevărul în acest caz. Domnul Roșca Stănescu a prezentat niște documente  în care se arată că în contul Alianței DA, al unei formațiuni politice, deschis la o bancă românească în București, ar fi intrat în noiembrie 2004 sume foarte mari de bani. Înțeleg că asta nu ar fi fost o problemă dacă aceste sume erau declarate la Monitorul Oficial. La rigoare, pot accepta că domnul Băsescu nu a știut despre aceste donații. Probabil că în vâltoarea aceea nu s-o fi ocupat dânsul de chestiunea asta. Cel mai simplu lucru cu putință este ca procurorii să fi mers la Banc Post, azi de dimineață, și să fi solicitat documentele respective din 2004" a declarat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel