Băsescu: Descentralizarea, crimă administrativă. Este antinațională

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Președintele României a spus, în cadrul unei emisiuni de la B1 TV, că prin asumarea răspunderii pe Legea descentralizării, România va fi răvășită, fiind vorba despre o “crimă administrativă”.

“România va fi răvășită în interes electoral. Pur și simplu se dă o lovitură funcționării instituțiilor. România avea nevoie de o reorganizare administrativă și de o simplificare a instituțiilor, inlcusiv la nivel central (…) Avertizez public că este o crimă administrativă. O crimă administrativă și nu neapărat pentru că s-ar da peste cap funcționarea acestor instituțiilor. Sigur. Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor, dar se uită definiția statului român.

Este stat unitar, niciodată ministerele nu se vor putea lipsi de centru, instrumentele teritoriale prin care să facă control și să verifice politicile care rezultă in legi. Dacă vor face această mișcare antinațională vor trebui în câteva săptămăni, luni, să reînființeze direcția”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Întrebat dacă nu crede totuși că cei din USL s-au gândit la aceste lucruri, președintele a replicat: “Nu-i suspectați de multă inteligență. Sunt brutali. Ei privesc prioritar interesul politic”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel