Băsescu despre Roşia Montană: Proiectul stă îngropat din '97, din cauza laşităţii oamenilor politici

Preşedintele Traian Băsescu susţine că proiectul de exploatare auriferă de la Roşia Montană "stă îngropat" din 1997 din cauza "laşităţii" oamenilor politici.

„O astfel de exploatare creează locuri de muncă. Eu nu sunt adeptul laşităţii decizionale. De dragul de a fi mângâiat pe creştet de un ONG vocal, de o televiziune mai mult sau mai puţin naţională sau antinaţională, poate interveni şi laşitatea. Şi am văzut-o la foarte mulţi oameni politici. Dacă acest proiect stă îngropat din '97 până acum, să ştiţi că unul dintre motivele serioase este laşitatea oamenilor politici, care nu au vrut să-i doară capul. Dacă ne găsea în plină exploatare creşterea de preţ la aur? Dacă se dădea drumul la proiect din '97, ne găsea creşterea preţului la aur în plină exploatare“, a declarat Băsescu, aflat în vizită la Roşia Montană.

El a susţinut că românii trebuie să înţeleagă ce „dezastru ecologic“ este în acest moment la Roşia Montană, punctând că orice ţară trebuie să-şi folosească resursele pe care le are.

Întrebat dacă responsabil de amânarea proiectului de la Roşia Montană este şi premierul Emil Boc, şeful statului a răspuns: „Vă fac laşi şi pe dumneavoastră toţi cei care ştiţi, dar nu aveţi curaj să vă asumaţi şi să spuneţi cinstit ce este aici, tot ce ascundeţi, realitatea de la Roşia Montană: poluarea şi afectarea gravă a mediului, ca urmare a exploatării de către stat. Nu mă refer la premier, că nu el a fost ministrul Mediului, nu el a fost ministrul Culturii până acum. Premierului trebuie să-i vină nişte miniştrii cu soluţiile, dar toţi s-au ferit“.

sursa: Agerpres

Citeşte şi:

Băsescu la Roşia Montană: Trebuie evitate declaraţiile bombastice cu privire la cantitatea de cianură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel