Băsescu îl contrazice pe Papa: Nu a fost pelerin

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că vizita Papei Francisc în România poate fi numită mai degrabă vizită de stat, nu pelerinaj, aşa cum îşi asumase Suveranul Pontif. Motivul, spune fostul şef al statului, este alaiul de demnitari pe care Sanctitatea Sa l-a avut la fiecare întâlnire din România. 

"Am văzut că au fost mulţi care spuneau că la Blaj a fost un pelerinaj. Nu, a fost o vizită de stat cap coadă. A fost o vizită asumată completă. De altfel, şi lungimea vizitei vorbeşte despre o vizită de stat. Papa a fost însoţit tot timpul în întâlnirile lui de demnitari de cel mai înalt rang, aşa ceva se face doar în vizitele de stat. În vizitele oficiale, într-o zi te vezi cu şeful statului, premierul, după care umbli prin patrie fără să te însoţească demnitarii la întâlniri. Rar se întâmplă ca un şef de stat să primească un alt demnitar la aeroport şi să îl conducă apoi la aeroport", a declarat fostul preşedinte în direct la România TV. 

Papa Francisc: Am venit ca pelerin 

”Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate”: spune papa Francisc în mesajul adresat românilor cu câteva ore, practic, înainte de sosirea sa la București pentru o călătorie apostolică de trei zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel