Băsescu l-a propus pe Daniel Morar ca procuror general, spune Ponta

Traian Băsescu a avansat numele lui Daniel Morar ca cel mai potrivit să fie procuror general, în cadrul unor discuţii pe care şeful statului le-a avut cu ministrul de Justiţie, Mona Pivniceru, a susținut Victor Ponta, duminică seara la Romănia TV.

"Din discuţia cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, am înţeles că preşedintele l-a propus pe Daniel Morar, că e cel mai bun procuror general", a declarat Victor Ponta precizând că propunerea a fost avansată lui Pivniceru în cadrul a mai multe discuţii.

 În schimb, Pivniceru s-ar fi arătat reticentă la sugestia şefului statului. "Părerea domniei sale este că cel mai bun ar fi domnul Morar, iar doamna Pivniceru nu are aceeaşi opinie", a precizat primul-ministru.

 Acesta a apreciat că preşedintele a fost inconsecvent în ceea ce priveşte numirea funcţiilor de conducere în Parchetul General şi DNA. "O dată spune că nu au fost bune procedurile. A doua oară a zis 'hai să ne înţelegem, să nu facem nicio procedură, să-l punem noi' Nu-l interesează, dar să fie domnul Morar", a adăugat Ponta

 În urmă cu două săptămâni, procurorul general interimar, Daniel Morar, şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat, răspunzând unei întrebări privind o eventuală candidatură a sa la conducerea Ministerului Publică, că o să vadă ce face, precizând că speră să se termine procedura de selecţie până la expirarea delegării sale, în 2 apriliem informează Mediafax. Întrebat cum vede procedura transparentă pe care a anunţat-o ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, respectiv ca la audierea candidaţilor pentru conducerile Ministerului Public şi, respectiv, DNA, să aibă acces presa, Daniel Morar a spus: "Aşteptăm să vedem".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel