Băsescu le-a propus pedeliștilor schimbarea Constituției: revenirea la mandatul prezidențial de 4 ani, referendumul, suspendarea, deficitul bugetar de minim 3%

basescu lac 1
basescu lac 1

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat că Traian Băsescu le-a prezentat liderilor PDL propunerile de modificare a Constituţiei pe care vrea să le prezinte Parlamentului legate de referendum, suspendarea preşedintelui, deficitul bugetar de maximum 3%. Marian Anton de la PDL Giugiu a declarat pentru Realitatea Tv că președintele a propus și revenirea la mandatul prezindențial de 4 ani și a vorbit și despre parteneriatul dintre Biserică și Guvern privind protecția socială.

"Am discutam despre schimbările în Constituţie pe care doreşte preşedintele să le prezinte Parlamentului cât de curând. Aceste prevederi se referă la referendum, la suspendarea preşedintelui, la responsabilitatea Parlamentului privind suspendarea preşedintelui, la responsabilitatea fiscală şi la prevederea în Constituţie a unui deficit maxim de 3%", a declarat Stolojan. Întrebat dacă s-a discutat despre schimbarea premierului, Stolojan a negat, precizând însă că, înainte de venirea şefului statului la întâlnire, reprezentanţii PDL au avut unele discuţii organizatorice. Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu lideri centrali şi judeţeni ai PDL de la Vila Lac 1 s-a încheiat. Discuţiile au durat aproximativ trei ore.

Întâlnirea a avut loc cu câteva zile înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură depuse de opoziţie după asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Moţiunea de cenzură va fi votată în 16 martie, iar după aceasta este de aşteptat să fie anunţate candidaturile pentru şefia PDL, inclusiv decizia lui Emil Boc în privinţa propriei candidaturi.

Schimbările constituționale propuse de Băsescu în ceea ce privește suspendarea au fost ca ultimul cuvânt să îl aibă Curtea Constituțională, iar dacă ar exista un referendum, iar acesta eșuează, Parlamentul să poată fi demis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel