Băsescu: Merită sau nu să sacrifici doi sau trei corupţi pentru interesul naţional?

Președintele Traian Băsescu continuă ofensiva în vederea păstrării imaginii de lider incontestabil al românilor. Conștient că este într-o cădere liberă, acesta încearcă să aducă în atenția românilor, dar și a cancelariilor occidentale că încă mai are un cuvânt de spus în politica dâmbovițeană. Într-un interviu acordat Associated Press, preşedintele cataloghează lupta împotriva corupţieid drept un test pentru clasa politică românească.

Traian Băsescu afirmă că România ar trebui să ducă o luptă mai dură cu corupţia pentru a obţine aderarea la spaţiul Schengen. "Merită sau nu să sacrifici doi sau trei corupţi care obstrucţionează interesul naţional?", s-a întrebat retoric Traian Băsescu.

 "România trebuie să rezolve problema corupţiei dacă doreşte să adere în spaţiul graniţelor deschise ale Uniunii Europene. Rezolvarea acestei probleme este un test pentru clasa politică din România", a adăugat şeful statului.

 Potrivit lui Băsescu, intrarea României în spaţiul Schengen ar trebui să fie obiectiv naţional.

 "Dacă intrarea în Schengen depinde de un ministru care este implicat într-un proces, sau de legea referitoare la statutul legiuitorilor, aceseta ar fi o probleme minore faţă de importanţa ca România să devină stat membru", a spus preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel