Băsescu: Nu e nevoie de referendum în Bucureşti. Parlamentul decide dacă desfiinţează sectoarele. Preşedintele vrea reorganizarea administrativă a ţării - VIDEO

Traian-Basescu
Traian-Basescu

Referitor la o nouă organizare a Capitalei, preşedintele Traian Băsescu a spus că a remarcat "zbaterea" de la Bucureşti în problema reorganizării administrative, inclusiv legată de organizarea unui referendum. "Nu este nevoie de referendum aici, Parlamentul hotărăşte dacă se desfiinţează sectoarele Bucureştiului".

El a menţionat că este posibil ca cetăţenii să nu fie mulţumiţi de o astfel de decizie, dorind să aibă primar de sector. "Dar cetăţenii nu ştiu ce este în spatele primarului de sector", a spus preşedintele la conferinţa organizată de Ziarul Financiar.

Băsescu a menţionat că oraşul are şapte bugete şi şapte consilii, existând reprezentanţii din toate partidele în spatele acestora. El a menţionat că în aceste condiţii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotărâre de consiliu.

Preşedintele a menţionat că, în actuala organizare, trebuie satisfăcuţi şi "cel care vinde panseluţe", şi "cel care vinde lalele", dar şi "cel care vinde ceasuri", pentru că toţi aceştia au reprezentanţi în consilii.

"Clasa politică trebuie să aibă curaj şi voinţă să renunţe la interese. Pentru că în Bucureşti fiecare partid important are câte doi primari, nu poţi să reunifici Bucureştiul. Partidele sunt în plasa acestor primari şi a consiliilor lor ", a mai spus Băsescu.

De asemenea, preşedintele  Băsescu susţine necesitatea reorganizării administrativ-teritorială a ţării. O organizare într-un număr de unităţi administrative va permite o organizare a banilor mult mai eficientă, spune şeful statului, prezent la un forum pe teme economice.

"Eu nu neg dreptul oamenilor politici de a avea proiecte şi de a încerca să obţină finanţare pentru ele. Dar pentru a diminua impactul dirijării politice a resurselor, o soluţie e reorganizarea administrativă. Avem comune cu câteva sute de oameni care nu-şi pot asigura din taxe şi impozite nici măcar funcţionarea Primăriei. De ce mai ţin comuna?", spune preşedintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel