Băsescu: Parlamentul şi Guvernul să respecte Acordul cu FMI pentru un impact diminuat dacă se va reintra în recesiune

FMI
FMI

Preşedintele „Eu, în momentul de faţă, nu sunt în măsură să dau vreun sfat practic antreprenorilor. Singurul lucru pe care pot să-l fac este să cer şi Parlamentului şi Guvernului să menţină cea mai sigură centură de siguranţă pentru un impact diminuat dacă se va reintra în recesiune. Şi această menţinere de centură de siguranţă înseamnă respectarea Acordului pe care-l avem cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială“ a spus Băsescu, la Pro Tv, întrebat ce sfaturi ar da românilor şi antreprenorilor care acum îşi fac bugetele pentru anul viitor.

El a reiterat faptul că cea mai mare greşeală a Executivului a fost majorarea TVA-ului, adăugând că de vină este întreaga coaliţie de guvernământ şi declarându-se convins că în momentul de faţă pensionarii au înţeles că ar fi fost mai bună soluţia unei taxări temporare mai ridicate a pensiilor.

Şeful statului a mai precizat că în momentul de faţă Guvernul nu mai trebuie să facă planuri noi, ci să le implementeze pe cele deja existente.

„Nu trebuie să mai facă planuri noi Guvernul. Guvernul trebuie să implementeze planurile pe care le are: accelerarea utilizării fondurilor europene - şi eu sunt convins că vom vedea acest lucru în a doua parte a anului - şi deschiderea de investiţii, care ne este la îndemână. Dă, frate, drumul la exploatarea de cupru de la Roşia Poieni. Dă drumul la exploatările de aur şi argint. Fă ceva, creează locuri de muncă! Pentru că, repet, noi nu avem 400 de miliarde, cum a avut sau are la dispoziţie Guvernul Statelor Unite, să spună: creăm locuri noi de muncă. Noi putem spune: utilizăm banii europeni şi deschidem ceea ce am închis cândva pentru că nu era rentabil, dar acum au devenit rentabile“, a explicat Băsescu.

Cât priveşte încrederea pe care o mai are în politicieni pentru a duce la capăt planurile de redresare economică, Băsescu spune că de la căderea comunismului clasa politică este incorectă în toată Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel