Băsescu poate fi condamnat la fel ca Năstase

Unii analiști ”independenți” susțin că acuzațiile aduse lui Traian Băsescu sunt politice, nu juridice.  E adevărat, spun ei, Băsescu a cerut tăierea salariilor și pensiilor, dar Boc a semnat. Nu președintele e de vină pentru slugărnicia premierilor Boc și Ungureanu, sau pentru lașitatea membrilor PDL care l-au lăsat să conducă partidul și după ce a plecat la Cotroceni. Și tot așa.

OK. Dar există deja o decizie a unei instanțe, definitive și irevocabile, care se constituie într-un precedent: condamnarea lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității. Din ceea ce s-a văzut,  procurorii nu au putut face dovada că Năstase știa de cele petrecute la Inspectorat sau în firma respectivă.

Fostul premier a fost condamnat pentru că a beneficiat de rezultate, nu fiindcă ar fi numit oamenii respectivi sau ar fi luat vreun ban. Păi, Băsescu  i-a numit pe cei care l-au servit, tocmai pentru că îi știa servili. A avut un plan de subordonare a instituțiilor statului, așa cum le place independenților și deontologilor să le numească. A profitat de rezultatele acțiunilor pe care le-a comandat. Dacă justiția folosește aceeași măsură ( mă refere la judecata parlamentară, nu la cea penală) atunci se poate vorbi despre o condamnare.

Nu la închisoare, ci la votare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel