Băsescu: presa propagă o „minciună majoră“, respectiv că România e într-o situaţie disperată

traian-basescu-RAA
traian-basescu-RAA

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat marţi presa că propagă o „minciună majoră“, şi aceea că România se află într-o situaţie disperată, lucru pe care a dorit să-l transmită în "Dacă discutăm în timp, noul acord cu FMI trebuie încheiat după ce terminăm actualul acord care se încheie în aprilie 2011, deci nu are nicio relevanţă din acest punct de vedere momentul în care eu am venit în Parlament. Motivul pentru care am decis să merg în Parlament a fost legat şi de atmosfera creată, dacă vă uitaţi, în 80% din mass-media românească se transmite un singur mesaj pentru români: suntem într-o situaţie disperată, nu avem soluţii, politicienii nu ştiu ce e de făcut, ceea ce este una din minciunile majore pe care mass-media le propagă. Repet, una din minciunile majore pe care mass-media le propagă", a declarat, marţi, Traian Băsescu la RAA.

Preşedintele a precizat că, într-adevăr, situaţia în care se află ţara noastră este grea, generată în primul rând de criza economică, dar că România are soluţii.

"Sigur, are şi de recuperat erori de guvernare din anii anteriori, are de corectat erori, dar o facem şi mergem înainte. Merem înainte ştiind unde mergem", a precizat Băsescu.

De asemenea, el a ţinut să precizeze că momentul ales pentru a se adresa Parlamentui nu are nicio legătură cu ideea că România va încheia un nou acord cu FMI.

"Nu am ales momentul spre a-l dedica ideii că vom avea un acord cu Fondul ci, dacă veţi analiza discursul meu în partea a doua, el prezintă soluţiile pe care le are România şi care sunt reale şi finanţate, iar mesajul de fond a fost unul îndreptat către optimsim legat de faptul că avem soluţii pentru a gestiona situaţia de criză", a conchis şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel