Băsescu: PSD ar face mult mai bine să meargă cu Năstase într-o competiţie electorală decât cu Ponta

Adrian-Nastase
Adrian-Nastase

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut miercuri că PSD ar câştiga mai mult cu Adrian Năstase într-o competiţie electorală decât cu Victor Ponta, actualul şef al PSD fiind, ca politician, inferior lui Miron Mitrea şi Ion Iliescu.

"Dincolo de faptul că avem păreri ireconciliabile eu şi Ion Iliescu, nu pot să nu recunosc că este un politician solid în abordarea lui, chiar dacă viziunea noastră e total diferită. Păi, comparaţi-l pe Mitrea cu Ponta, vă rog eu, spuneţi-mi, care vi se pare matur şi serios? Nu Ion Iliescu, că aş jigni, să nu astea două nume unul lângă altul, l-aş jigni pe Ion Iliescu. Dar Mitrea cu Ponta, dvs cu cine aţi vorbi, cu cine credeţi că aţi putea avea un dialog inteligent? Vă spun eu, cu Mitrea", a spus Băsescu realizatorului unei emisiuni la 10 Tv, unde a fost invitat.

"Între Ponta şi Adrian Năstase, probabil că PSD-ul ar face mult mai bine să meargă cu Adrian Năstase într-o competiţie electorală", a ţinut să adauge preşedintele.

În opinia preşedintelui, Victor Ponta şi Crin Antonescu "nu au cum" să crească în perioada următoare "pentru că au deficienţe mari în a înţelege politica".

"Spre exemplu, mă uitam acum, după doi ani de când refuză să vină la întâlniri, la Cotroceni. Au venit ca doi oameni puşi pe harţă pentru imaginea lor. Să vii tu fără ceilalalţi oameni din partide? 'Noi doi' - cine sunteţi voi, mă, voi doi? Eu chemasem partidele acolo", a susţinut Băsescu.

El a menţionat că ar fi dorit să aibă o discuţie "cu nişte oameni din partide", inclusiv pe problema regionalizării. "Nu, pentru ei obiectivul politic a fost 'să discredităm această întâlnire'. Foarte bine, dacă atâta minte aveţi, vă tratez şi eu ca atare. Sau propunerea aceea ridicolă să punem guvern de tehnocraţi, să facem alegeri anticipate", a criticat din nou Băsescu, afirmând iarăşi că dacă cei doi lideri ai USL ar fi propus ca Uniunea să preia guvernarea, ar fi "vorbit cu ei vreo două ceasuri". "Cred că amânam şi PDL-ul la întâlnire, dacă veneau cu o treabă serioasă", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel