Băsescu: România nu are cu ce să-şi apere spaţiul aerian din 2013

băsescu
băsescu

România nu mai are, din 2013, capacitatea să-şi protejeze propriul spaţiu aerian pentru că nu a fost în măsură să contracteze achiziţionarea de avioane care să înlocuiască MiG-urile, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că este greu de găsit vinovaţi în legătură cu acest lucru şi că rezolvarea problemei este legată de modul în care este stabilită apărarea membrilor NATO. "România, din 2013, nu mai are capacitate să-şi protejeze propriul spaţiu aerian pentru că nu am fost în măsură să contractăm necesarul de avioane care să poată înlocui MiG-ul 21 Lancer. Este o realitate a noastră", a spus Băsescu la TVR.

Băsescu a spus că România va trebui să recunoască faptul că nu poate să-şi respecte obiectivele de alocare asumate pentru modernizarea armatei.

"Niciun stat european, aproape, nu mai respectă angajamentele de alocare bugetară pentru modernizarea armatei", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus însă că România şi-a respectat celelalte angajamente, cum ar fi cele legate de participarea militară în teatre de operaţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel