Băsescu: USL este şi va fi un eşec electoral! Dacă ia 70% sau 30% mi-e egal

base1
base1

Şeful statului a comentat rezultatele alegerilor electorale din Maramureş şi Neamţ, acolo unde USL şi PDL au obţinut fiecare câte un deputat. Băsescu a avertizat din nou USL că nu va numi în mod obligatoriu viitorul premier din rândurile Uniunii nici dacă aceasta va lua peste 51% la următoarele alegeri. Nu e partid, ci alianţă, nu mă obligă Constituţia, spune preşedintele.

“A fost vot în două zone ale ţării. Cred că rezultă un lucru simplu. USL este şi va fi un eşec electoral. Ori de câte ori PSD şi PNL pierd alegeri, alegerile sunt fraudate. Dumnezeu cu ei şi cu minciunile lor. Să se uite foarte bine. Eu privesc mai atent la Maramureş, acolo unde “marea” alianţă a luat 41 de procente şi imediat a fost PDL cu 35%.

Dincolo, la Piatra Neamţ a pierdut de s-a rupt USL. Eu l-am atenţionat amical pe Antonescu. I-am spus de ce vrei să rămâi de opoziţie şi din 2012. I-am spus-o pentru că îmi pasă de liberali. Nu e nicio invitaţie. Vor trebui să vină cu picioarele pe pământ. Eu nu mă joc de-a Constituţia. Ea trebuie citită corect. Art. 103 se referă la partide, nu la alianţe. Alianţele sunt variabile. Ei trebuie să înţeleagă bine că s-a întâmplat la aceste alegeri şi să acţioneze în consecinţă. Aici nu discutăm...

Alianţa DA nu a revendicat niciodată 51%. Când iei 51%, preşedintele nu mai face consultări, cheamă direct partidul la guvernare. Dacă ar fi vrut Constituţia să includă şi alianţele ar fi scris acolo la 103, partide, alianţe, asociaţii de bloc. Nu ştiu, negocierile trebuie făcute. Dacă USL va obţine 70% sau 30% mi-e egal. Dacă în interiorul USL va obţine 51%, nu voi mai chema niciun alt partid decât pe acela”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu acordat TVR, luni seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel