Băsescu vrea să-l sacrifice pe Boc pentru a salva PDL. Liderii din judeţe se opun - AUDIO

basescu snagov
basescu snagov

Riscul pierderii sprijinului majorităţii parlamentare de către PDL, prin ieşirea Potrivit unor surse participante la discuţiile dintre şeful statului şi parlamentarii PDL, citate de Hotnews, Traian Băsescu ar fi atras atenţia că în maxim trei luni PDL ar pierde sprijinul parlamentar dacă partidul îl vrea în continuare pe Emil Boc în funcţia de prim ministru.

„Ca să luăm presiunea de pe partid se impun noi soluţii, avem nevoie de un premier independent politic. Există riscul să pierdeţi guvernarea şi alegerile din 2012, daca nu venim cu soluţii noi“, le-ar fi spus Băsescu parlamentarilor PDL la întâlnirea de marţi după-amiază, precizând că liderii de organizatii ar fi ales să îl susţină  mai departe pe Emil Boc. „Dacă nu găsiţi soluţii în maxim trei luni de zile riscaţi să pierdeţi majoritatea în Parlament. Sunt semnale că relaţia cu UDMR s-ar putea deteriora iar proprii voştri parlamentari să migreze la alţii. Trebuie să gândiţi politic în perspectiva alegerilor, în schimb voi vă gândiţi la interesul vostru“, ar fi susţinut Băsescu.

Din discuţiile de la întâlnirea lui Traian Băsescu cu parlamentarii PDL*

Traian Băsescu: "Eu şi primul ministru am avut deja o discuţie în acest sens. E nevoie de timp pentru ca această relansare să se producă, de aceea este important ca ea să fie făcută cât timp majoritatea este asigurată“.

Raluca Turcan: „Dacă se va ajunge la un premier independent, este obligatoriu că el să se identifice cu valorile PDL, cu proiectele politice şi cu programul partidului“

Sever Voinescu - „Suntem într-un moment în care trebuie să luam o decizie pentru viitor. Am impresia că toate variantele care se vehiculează sunt, de fapt, variante de amenajare a prezentului. În politică trebuie să dovedeşti două calităţi: curaj şi perseverenţă. E un timp pentru curaj şi unul pentru persevenţă. Anul trecut, PDL a dovedit perseverenţă, susţinând un guvern care era puternic atacat mediatic şi politic. A venit vremea curajului“. Voinescu ar fi pledat pentru varianta unui Guvern condus de un tehnocrat.

Emil Boc: „Discuţiile despre persoane trebuie evitate (...) Persoana mea nu este importantă. Voi lua cea mai bună decizie pentru guvernare şi pentru partid“

* sursa Hotnews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel