Bătălie cruntă la Bahmut. Forțele lui Putin „se agăță de fiecare centimetru”

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Forțele ucrainene își continuă contraofensiva în jurul orașului Bahmut, încercând să avanseze la nord și la sud, potrivit comandantului forțelor terestre ale Ucrainei, generalul colonel Oleksandr Syrskyi, care a descris situația ca fiind „foarte tensionată”.

 

„Inamicul se agață de fiecare centimetru, efectuând focuri intense de artilerie și mortar”, a explicat Syrskyi în timpul unei conferințe de vineri. „Avansăm treptat și ne eliberăm pământul”.

Syrskyi a continuat spunând că în condiții atât de dificile era important să se gestioneze cu atenție soldații de pe front și să-i sprijine cu foc de contrabaterie, pentru a-i proteja de artileria intensificată a Rusiei, notează CNN.

„Pentru a-și susține trupele în zona Klișchiivka, Kurdiumivka și Andriivka, inamicul a concentrat o cantitate semnificativă de artilerie, a cărei distrugere este una dintre sarcinile principale pentru trupele noastre”, a explicat el.

Potrivit Statului Major, forțele ucrainene au respins și un contraatac rusesc în zonă.

„Apărătorii ucraineni au respins cu succes atacurile adversare din zonele de la vest și de la sud de Klishchiivka”, a transmis Statul Major.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel