Bătrâni abuzați în azilul din Voluntari. Sociologul Gelu Duminică: În România, legea pare pentru fraieri. Pentru ei, bombardierii, totul pare permis

Sociologul Gelu Duminică a vorbit despre cazul azilului din Voluntari, în urma anchetei DIICOT. 

”Despre cazul cu bătrânii abuzați și umiliți în centrele de îngrijire din Ilfov:

- Aceste centre sunt monitorizate permanent de Direcția de Asistență Socială. Cu alte cuvinte, niște funcționari sunt obligați să vină la fața locului și să vadă ce și cum se întâmplă. Faptul că ani de zile ”totul a fost în regulă” din punctul de vedere al instituțiilor, ne arată cât de bine funcționează instituțiile românești.

- Statul a fost sesizat de ani de zile (vreo 3) despre nenorocirile de acolo. Trei ani nu s-a întâmplat nimic.

- Vorbim de niște bătrâni care au fost uitați și abandonați și de propriile lor familii. Înțeleg faptul că trebuie să-ți internezi părintele într-un astfel de stabiliment, însă dacă menții legătura cu el nu ai cum să nu afli că e abuzat, înfometat și umilit.

- Lucrătorii din astfel de stabilimente au călcat in picioare orice fărâmă de umanitate în momentul în care au văzut ceea ce se întâmplă și și-au vândut sufletul pe un salariu. Complicitatea și tăinuirea sunt fapte penale și trebuie pedepsite ca atare.

- Înțeleg că locuitorii din zonă au depus sesizări la poliție aducând în atenția autorităților ce se întâmplă în acele centre. Și de data asta, ne-a trebuit vreo 3 ani să facem ce trebuie și să aplicăm prevederile legii.

- Toate de mai sus sunt explicabile în condițiile în care aflăm că una dintre vicepreședintele asociației care deținea acele centre a fost până în 2022 un personaj cu mare trecere la șefii mari politici ai județului (și ai Voluntariului).

În România legea pare a fi pentru fraieri. Pentru ei, „bombardierii” cu gulere albe, totul pare permis. De fapt, în acest caz și în multe asemenea, vorbim despre corupție, incapacitate profesională și servilism politic.

PS. După cazul de la Berevoiești au fost foarte mulți care mă întrebau ce am făcut pentru ca agresorii (romi) să nu facă ceea ce au făcut. Alții au îndemnat la tot felul de mizerii rasiste, considerând că e ”în sângele nostru” să facem rău și să ne batem joc de semenii noștri. Sper ca toți aceia să iasă acum în față și să răspundă fix la întrebările pe care mi le puneau mie. Poate așa realizăm cât de mizerabilă este eticheta...” a scris sociologul Gelu Duminică pe Facebook. 

O solicitare a fost trimisă de DCNews către Direcția de Asistență Socială din Voluntari. 

Citește aici mai mult despre ancheta de la azilul de bătrâni din Voluntari: 

Descinderile DIICOT la azilele unde bătrânii cu dizabilităţi erau exploataţi. 24 de persoane, reţinute

Update: Poliţia anunţă că au fost salvate peste 100 de persoane din azilele de bătrâni. ”Cerșeau la gard în pielea goală”

Firea se spală pe mâini. Deși prietena și consiliera ei avea „legătură” cu azilul groazei, ministrul Familiei transmite că nu are nicio implicare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel