Bătrâni mutați într-un bloc în construcții din Tunari, pentru a nu fi depistați de autorități, la controalele în azile. Alis Grasu, declarațiile serii

Mai mulţi bătrâni au fost găsiţi într-un bloc aflat încă în construcţie. 

UPDATE:

"În urmă cu o oră şi jumătate, s-a primit în dispeceratul de urgență un apel făcut de Poliţia Ilfov, prin care se solicita asistență medicală pentru zece persoane care se află într-o locaţie din Tunari, persoane cu dizabilităţi care provin dintr-un centru de îngrijiri. Ca de obicei, serviciul de ambulanţă a răspuns prompt. Am trimis acolo ambulanță de nivelul cel mai înalt, cu medic, asistent, ambulanțier, dar şi ambulanţă cu asistent şi ambulanțier. Acolo, au fost găsite zece persoane care au fost relocate dintr-un centru de îngrijire din Bulevardul Pipera - asta au reuşit să afle colegii mei. Persoanele respective sunt stabile, din punct de vedere dinamic, respirator. Condiţiile lor sunt bune, din punct de vedere igienic, doar că este o casă în construcţie", a spus Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

"Sunt conştienţi, chiar au comunicat cu echipajele noastre şi nu doresc să fie transportaţi la un alt centru. Ei au spus că ar dori să rămână acolo. Bine, sigur, se va decide, la nivelul autorităţilor care sunt responsabile de această situaţie, ce se va întâmpla mai departe. În momentul acesta, starea de sănătate a acestor oameni nu pune probleme mai mult decât afecţiunile lor de bază", a mai precizat aceasta. 

___________________________________________________

"În această seară, în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media (Observator-Antena 1), polițiștii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SMURD si SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea.

Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul București, pentru a nu fi identificate de autorități.

Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate intr-o alta locatie adecvata.

Polițiștii au demarat verificări.

De asemenea, IPJ Ilfov a sesizat autoritățile cu atribuții în domeniu, pentru verificări specifice", transmite IPJ Ilfov.

ANPIS a controlat 446 de centre sociale luni şi a închis 4

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a controlat luni 446 de servicii sociale, patru dintre acestea fiind închise, în timp ce în cazul a 22 activitatea a fost suspendată, conform datelor remise AGERPRES.

Astfel, în judeţul Constanţa au fost închise două cămine de bătrâni Sfinţii Constantin şi Elena, în judeţul Giurgiu Centrul pentru viaţă independentă pentru persoane cu dizabilităţi Casa Comber, iar în judeţul Mureş a fost înştiinţată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi pentru retragerea licenţei de funcţionare provizorie a Asociaţiei Re-Min - Centru de Îngrijire şi Asistenţă "Căsuţa lu Min".

În urma controalelor, au fost suspendate: un serviciu social în judeţul Arad (activitate suspendată de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia de Sănătate Publică), 10 în Bucureşti (activitate suspendată temporar pentru cinci servicii pentru copii şi cinci pentru adulţi, respectiv Casa de tip familial Floare de Colţ DGASPC sectorul 4, Apartament de tip familial Floare de Colţ DGASPC Sector 3, trei unităţi rezidenţiale de tip familial DGASPC sector 2, CIA Floarea Speranţei sector 3, CABR Milcov DGASPC sector 1, locuinţă maxim protejată Stolnicu Vasile DGASPC sector 2, Cămin privat pentru bătrâni Sfânta Cuvioasă Parascheva, Cămin pentru persoane vârstnice Sfânta Mina - privat, nelicenţiat), un serviciu social în judeţul Constanţa, şapte în judeţul Giurgiu, două în judeţul Ilfov şi unul în judeţul Timiş, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel