Bauer Media a cumpărat mai multe publicaţii australiene cu 40 de milioane de dolari

Grupul german Bauer Media a semnat un contract în valoare de 40 de milioane de dolari pentru a cumpăra mai multe publicaţii australiene şi neozeelandeze, inclusiv ediţiile locale ale revistelor Marie Claire şi Men's Health, informează DPA. 

Grupul german a ajuns la o înţelegere cu compania australiană Seven West Media pentru a achiziţiona Pacific Magazines, un grup editorial care publică 14 branduri de presă australiene şi neozeelandeze, au anunţat luni ambele companii în comunicate de presă diferite.

Grupurile Bauer Media şi Pacific Magazines erau mari rivale pe piaţa extrem de concurenţială a revistelor. Noua tranzacţie, care va trebui să fie supusă aprobării de un organism care reglementează concurenţa, ar putea fi finalizată la sfârşitul anului 2019 sau începutul anului 2020.

Contractul include mai multe aranjamente comerciale, inclusiv pentru producţia emisiunii de televiziune 'Better Homes and Gardens', un acord de sharing a conţinuturilor de lifestyle şi plata de către Bauer Media a sumei de 6,6 milioane de dolari reprezentând publicitate pentru Seven West Media timp de trei ani. Bauer Media, un grup de presă deţinut de o familie germană, a pătruns pe piaţa din Australia în 2012, după ce a cumpărat ACP Magazines cu o jumătate de miliard de dolari.

În 2017, actriţa hollywoodiană Rebel Wilson a dat în judecată Bauer Media pentru publicarea în revistele deţinute de grupul german a unui set de opt articole în care se afirma că ea nu ar spune adevărul în legătură cu numele real, vârsta şi copilăria sa. Vedeta din 'Pitch Perfect' şi 'Bridesmaids' a câştigat în instanţă 4,7 milioane de dolari, reprezentând cele mai mari daune acordate vreodată în Australia, însă un tribunal i-a ordonat ulterior să retrocedeze grupului german suma de 4,1 milioane de dolari, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel