Această rețetă nemțească de tort - Baumkuchen - este perfectă pentru weekend. Le poți face o surpriză dulce celor dragi, pe care nu o vor uita.
Ingrediente blat
4 ouă
esenţă vanilie
60 ml lapte
2 linguri rom brun
165 g zahăr
180 g unt caramelizat
70 g făină
Ingrediente glazură ciocolată
180 g ciocolată neagră
120 smântână pentru frişcă
1 lingură rom brun
1 pliculeţ gelatină
50 ml apă
Cum se prepară
Bate toate ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie, romul şi laptele pentru 1-2 minute, folosind un tel. Dă compoziţia la bain marie pentru 5-7 minute. Pune compoziţia într-un mixer şi bate-o până îşi triplează volumul. Caramelizează untul într-o cratiţă şi lasă-l puţin să se răcească înainte de a-l adăuga peste aluat, potrivit retetepractice.ro.
Cerne făina şi amestecă uşor folosind un tel până la încorporare. Pune două tăvi de tort una în cealaltă şi unge-o pe cea de deasupra cu unt, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Pune un polonic de aluat în tavă şi întinde-l (ca şi cum ai face o clătită). Dă tava la cuptor pentru 1-2 minute la 260º , până ce se rumeneşte, apoi scoate-o, pune un alt strat şi procedează la fel până termini aluatul.
Când ai terminat aluatul, scoate tortul din tavă şi lasă-l să se răcească. În răstimp, toarnă smântână fierbinte peste ciocolata neagră şi amestecă până se topeşte. Pune apa peste gelatină, împreună cu romul şi lasă gelatina să se umfle aproximativ 5 minute, apoi amestec-o cu ciocolată. Toarnă glazura obţinută peste tort, nivelează şi dă-l la rece pentru o oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News