Baumkuchen - tort "trunchi de copac". Rețeta nemțească perfectă pentru weekend

Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay

Această rețetă nemțească de tort - Baumkuchen - este perfectă pentru weekend. Le poți face o surpriză dulce celor dragi, pe care nu o vor uita.

Ingrediente blat

 4 ouă
 esenţă vanilie
 60 ml lapte
 2 linguri rom brun
 165 g zahăr
 180 g unt caramelizat
 70 g făină

Ingrediente glazură ciocolată

 180 g ciocolată neagră
 120 smântână pentru frişcă
 1 lingură rom brun
 1 pliculeţ gelatină
 50 ml apă

Cum se prepară

Bate toate ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie, romul şi laptele pentru 1-2 minute, folosind un tel. Dă compoziţia la bain marie pentru 5-7 minute. Pune compoziţia într-un mixer şi bate-o până îşi triplează volumul. Caramelizează untul într-o cratiţă şi lasă-l puţin să se răcească înainte de a-l adăuga peste aluat, potrivit retetepractice.ro.

Cerne făina şi amestecă uşor folosind un tel până la încorporare. Pune două tăvi de tort una în cealaltă şi unge-o pe cea de deasupra cu unt, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Pune un polonic de aluat în tavă şi întinde-l (ca şi cum ai face o clătită). Dă tava la cuptor pentru 1-2 minute la 260º , până ce se rumeneşte, apoi scoate-o, pune un alt strat şi procedează la fel până termini aluatul.

Când ai terminat aluatul, scoate tortul din tavă şi lasă-l să se răcească. În răstimp, toarnă smântână fierbinte peste ciocolata neagră şi amestecă până se topeşte. Pune apa peste gelatină, împreună cu romul şi lasă gelatina să se umfle aproximativ 5 minute, apoi amestec-o cu ciocolată. Toarnă glazura obţinută peste tort, nivelează şi dă-l la rece pentru o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel