Băutură bio, retrasă de pe rafturile marilor magazine, din cauza oxidului de etilenă

Rețelele de magazine Carrefour, Metro, Auchan și Selgros retrag produsul Alpro Cocos BIO, 1 l, din cauza prezenței oxidului de etilenă, conform informărilor trimise ANSVSA.

Într-unul dintre produsele noastre, aflat sub marca Alpro, și anume Alpro Cocos BIO, 1L, a fost utilizată guma de guar (E412), agent de îngroșare, care a fost contaminat, prin alăturare, în timpul transportului, din cauza unui lot transportat anterior de plante tratate cu oxid de etilenă, o substanță interzisă în alimentele din Europa. Loturile menționate sunt izolate și bine identificate, arată informarea.

Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate din acest agent de îngroșare, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi am decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora.

Rechemarea se aplica pentru loturile: 22.11.2021; 29.11.2021; 03.01.2022; 17.01.2022.

Consumatorii sunt sfătuiți să returneze produsul, la magazinul de la care a fost cumpărat, până la data de 18.09.2021. Contravaloarea va fi restituită prin prezentarea bonului fiscal.

Suplimente cu vitamine, retrase azi tot din cauza oxidului de etilenă

ANSVSA a emis o alertă pentru retragerea de pe piață a unui sortiment de vitamine. Suplimentele alimentare cu calciu, zinc și vitamina D3 au un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, avertizează ANSVSA.

"Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Dorim să va aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsele: ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 40CP, ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 20 PLIC, ALEVIA CALCIU D3 40CP cu loturile menționate.

Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de
etilenă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.", transmite ANSVSA într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel