Un anumit ceai din plante poate ajuta la ameliorarea nivelului de zahăr din sânge.
Diabetul de tip 2 trimite un semnal clar că corpul tău nu procesează corect insulina. Insulina este un hormon care este responsabil pentru reglarea glicemiei - principalul tip de zahăr găsit în sânge. Dezbrăcat de acest mecanism, nivelul zahărului din sânge poate crește la niveluri periculoase. Din fericire, corpul tău are un tampon crucial: deciziile alimentare sensibile.
Mâncarea și băutura specifice pot contracara creșterile de zahăr din sânge care urmează după mâncare. Nivelul de zahăr din sânge crește ca răspuns la descompunerea alimentelor în glucoză în sânge (zahăr).
S-a demonstrat că ceaiul de mușețel are acest efect de moderare asupra zahărului din sânge.
Ceaiul de mușețel este făcut din florile plantei de mușețel, scrie msn.com. A fost folosit de mult timp în practicile de medicină tradițională. Un studiu iranian, publicat în revista Nutrition, a constatat că consumul a trei căni de ceai de mușetel pe zi ar putea îmbunătăți controlul nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.
Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale din Tabriz și-au propus să investigheze modul în care efectele ceaiului de mușețel ar afecta glicemia (o măsură folosită pentru a determina cât de mult vă poate afecta un aliment nivelul zahărului din sânge) controlul și nivelurile de antioxidanți la subiecții cu diabet de tip 2. Antioxidanții sunt substanțe chimice care protejează sau întârzie împotriva deteriorării celulelor.
Au fost recrutați 64 de participanți cu diabet de tip 2, toți având vârste cuprinse între 30 și 60 de ani. Ei au consumat ceai de mușețel de trei ori pe zi „imediat” după mese timp de opt săptămâni, au spus cercetătorii. Un grup de control a urmat și el această rutină, dar au băut apă în schimb.
Grupul cu ceai de mușețel a redus semnificativ HbA1c și nivelurile de insulină serică, precum și capacitatea totală antioxidantă crescută semnificativ în comparație cu cei din grupul de control. HbA1c este nivelul mediu de glucoză (zahăr) din sânge pentru ultimele două până la trei luni.
Asociația Americană a Inimii a adăugat durata somnului la lista de verificare a sănătății cardiovasculare. Aceasta face parte din „Life’s Essential 8”, un chestionar care măsoară opt domenii cheie pentru a determina sănătatea cardiovasculară a unei persoane.
Pe lângă somn, noua listă a păstrat categoriile originale: dietă, activitate fizică, expunere la nicotină, indice de masă corporală, lipide din sânge, glicemie și tensiune arterială.
Durata somnului a ajuns pe listă după ce cercetătorii au examinat noi descoperiri științifice în ultimul deceniu care au descoperit că somnul a jucat un rol important în sănătatea inimii, potrivit dr. Eduardo Sanchez, medic șef al AHA pentru prevenire.
„Oamenii care nu dorm suficient au o probabilitate mai mare de expunere la afecțiuni precum obezitatea, hipertensiunea și diabetul”, a spus Sanchez.
Adulții ar trebui să doarmă între șapte și nouă ore în fiecare noapte, a spus medicul specialist în îngrijire critică pulmonară și somn, dr. Raj Dasgupta, profesor clinic asociat la Școala de Medicină Keck a Universității din California de Sud din Los Angeles.
Oamenii trebuie să aibă un somn de calitate, a spus Dasgupta, care este, de asemenea, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Medicină a Somnului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu